čtvrtfinále
01.03.2023 18:45 CET
6 : 1
(5:0)

Reportáž

Radost hráčů Toulouse (© AFP)

Toulouse s přehledem vyprovodilo druholigové Rodez AF z Coupe de France

Le RAF v současné době tlí na samotném chvostu Ligue 2, takže postup do pohárového čtvrtfinále byl už tak velkým úspěchem. Žádné překvapení se tentokrát nekonalo, TFC si semifinále této soutěže zahraje poprvé od sezony 2008/2009.

Na Stadium Municipal si našlo cestu třicet tisíc diváků a divaček. Úvodní branku spatřili už v 5. minutě. Branco van den Boomen centroval z pravé strany na hranici malého čtverce. Hlavičkující Rasmus Nicolaisen si vylámal zuby na brankáři Thomasi Secchim, avšak ten pouze vyrážel k levačce Zakarii Aboukhlala - 1:0.

Další pohroma pro tým Didiera Santiniho přišla de facto hned po rozehrávce. Po přihrávce od Mikkela Deslera přenechal Thijs Dallinga balon van den Boomenovi, jenž zblízka navýšil náskok - 2:0. Po deseti minutách hry bylo v podstatě hotovo, jelikož Dallinga vybíhal z vlastní poloviny na výborný pas od Logana Costy, načež holandský forvard vyhodnotil situaci tak, že zakončí sám. Jeho křižná střela z úhlu zapadla k levé tyči - 3:0.

Autor třetí branky se záhy dostal do zakončení znovu a defenziva Rodez stihla zasáhnout v poslední chvíli. To znamená, že další zářez obstaral Fares Chaïbi "až" po dvaceti minutách hry. Branco van den Boomen rozehrával standardní situaci z pravé strany. Při nacvičeném signálu si absolvent proslulé lyonské akademie naběhnul na bližší tyč, odkud z voleje skóroval - 4:0.

Následně přišla opět řada na Dallingu, aby zdecimovaného soupeře zcela dorazil. Secchi byl tentokrát pozorný, tak jako ve 33. minutě proti Chaïbimu. Mezitím se ke střele ještě dostal Stijn Spierings, avšak minul zařízení. Nepopulárního "bůra" tedy obstaral Gabriel Suazo, když si pranic nedělal z nepříjemně skákajícího balonu od Chaïbiho a nekompromisní ranou z jedenácti metrů, která zapadala rovnou pod břevno, vykouzlil další úsměvy na tvářích příznivců a příznivkyň domácího celku - 5:0.

Aktivní Chaïbi byl 180 sekund po změně stran faulován v soupeřově vápně a kopala se penalta, při které Dallinga cílil po zemi do středu hostující svatyně - 6:0. Až v 65. minutě mohl snížit Wilitty Younoussa, jenže jeho hlavička nebyla přesná. Za pět minutek chyboval Vincent Cierro, čímž nabídnul Younoussovi možnost reparátu, a ten pěknou střelou z hranice šestnáctky nepohrdnul - 6:1.

Pětigólový rozdíl mohl navrátit střídající Veljko Birmančević, ovšem na kulatý předmět o kousíček nedosáhnul. Ve zbývající pasáži už mohl Kjetil Haug, jenž dostal v bráně Toulouse přednost před obvyklou jedničkou Maximem Dupém, zůstat v klidu, což ostatně platilo i pro jeho protějška Secchiho. Domácí stratég Philippe Montanier tedy mohl být po finálním hvizdu spokojený.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele