semifinále
13.05.2021 21:15 CET
1 : 5
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Cesc Fabregas (© AFP)

Monako překvapení nedovolilo, Valliéres schytaly debakl

Do finále Coupe de France proti PSG postoupilo dle očekávání AS Monako. Knížata sice jako první inkasovala po střele Peugeta, ale pak už se prosazovala jen ona. Ještě do poločasu došlo k obratu a po změně stran přidalo Monako další tři góly, aby nakonec vyhrálo vysoko 5:1. Hosté se gólově prosadili prostřednictvím pěti různých střelců - vyrovnání padlo z vlastňáku a pak se trefili Tchouameni, Ben Yedder, Fábregas a Golovin.

Rumilly jsou v letošním Coupe de France největší překvapením, na druhou stranu teprve v semifinále narazily na prvoligového soupeře a rovnou AS Monako z absolutní špičky. Utkání mělo jasného favorita a cokoliv jiného, než vítězství Knížat by bylo považováno za senzaci. K ní se Rumilly přiblížily ve 20. minutě, když se parádně z hranice šestnáctky trefil Alexis Peuget. Monako sice vstoupilo do zápasu laxně, ale po inkasované brance okamžitě sešláplo plyn a rychle vyrovnalo. Centr z levé strany si poslal do vlastní sítě hlavou Arthur Bozon. Byl to ukázkový vlastenec, za Bozonovu hlavičku by se přitom nemusel stydět žádný útočník. Za dalších pět minut udeřili hosté opět ze vzduchu a tentokrát to byl Aurélien Tchouameni, jehož hlavička skončila za zády Delaunayho. Dva rychlé zásahy znamenaly obrat.

Tím se Monako dostalo do ráže a ještě do poločasu si vytvořilo několik velkých příležitostí. Největší z nich neproměnil před prázdnou brankou Volland. Rumilly tak ještě zůstaly ve hře, ale nebylo to na dlouho.

Monako nechtělo dopustit komplikace a zápas ve druhém poločase jednoznačně rozhodlo. V 55. minutě potrestal přečíslení 3 na 1 krátkým lobem přes brankáře Wissam Ben Yedder a favorit už vedl o dva góly. Rumilly se ještě držely solidního výsledku, ale čtvrthodinu před koncem inkasovaly další dva góly a výsledek se změnil v debakl. Césc Fábregas parádním přímákem zvýšil na 4:1 a po dalším zaváhání domácí obrany pečetil výsledek na 5:1 Aleksandr Golovin. Po špatném zpracování domácího obránce postupoval sám na Delaunayho a s přehledem zakončil.

Hosté vyhráli na půdě outsidera jednoznačně a zaslouženě. Monako se ve finále utká s Paris Saint-Germain, zatímco pro Rumilly pohárová sezona končí. Účast v semifinále je však historickým úspěchem, na který budou na východě Francie dlouho vzpomínat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele