semifinále
16.04.2014 21:00 CET
3 : 1
po prodloužení
(1:1, 1:1)

Reportáž

Guingamp senzačně skolil Monako a zahraje si finále

Monako letos cennou trofej nezíská. Coupe de France pro něj skončilo před branami finále a stopku mu vystavil celek, od nějž by to jen těžko čekal. Horko těžko se zachraňující Guingamp byl nakonec lepší v prodloužení, ve kterém dvěma brankami strhl postup hodně nečekaně na svou stranu.

Složení finálové dvojice je tak na chlup stejné jako to z roku 2009, těšit se můžeme na bretaňské derby mezi Rennes a Guingampem. Co se týče aktuálních výsledků, složení kádru nebo finančních možností, bylo na tom Monako před utkáním rozhodně lépe než jeho soupeř. Ten má v Ligue 1 svých starostí dost, ale i přesto se mu vůlí podařilo uspět.

Že to knížecí klub nebude mít na severu Francie vůbec jednouché, ukázal už samotný úvod střetnutí. Langil poslal centr na hlavičku Yatabarého a ten prokázal, proč je suverénně nejlepším střelcem týmu. Z pozic, v jaké se ocitl, se jen málokdy mílí, a výjimku před gólmanem Romerou neudělal ani tentokráte.

Hostům se podařilo devět minut před koncem prví půle srovnat stav. Berbatov zacílil za záda Samassy z blízkosti, domácí brankář mohl jen lomit rukama, že si na míč trochu sáhl. I ve druhém dějství měl ASM míč plně pod svou kontrolou, jenže do vyložených šancí se prostě nedostával. Postupem času tak přebíral otěže utkání EAG.

Už v základní hrací době Beauvueho hlavičku likvidovala obrana Monaka na poslední chvíli z brankové čáry a dalekonosný pokus Douniamy musel s vypětím všech sil vytěsnit až Romera. I během dalších extra třiceti minut hráli domácí daleko odvážněji, favorit utkání začal ztrácet, čím více se vše chystalo k penaltovému rozstřelu.

Jako první zahrozil v prodloužení Yatabaré, jenže jeho střela z dálky skončila ještě vedle. Ve 112. minutě se již dokázal prosadit Atik, který z voleje uklidil centr Giresseho za záda Romery. Jen o pět minut později dokonal vítězství druhou brankou v utkání Yatabaré, jenž úspěšně zakončil rychlý protiútok svého týmu.

Autor: Patrik Sandev / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
EAG le grand amour

je le savais!!!! deja vu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele