semifinále
11.04.2012 20:50 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Třetiligové Quevilly je na nohou! Přes Rennes postoupilo do finále

Senzační úspěch nyní slaví třetiligové Quevilly! To si díky dramatickému vítězství 2:1 v semifinále Coupe de France nad Rennes, které mu zařídil až ve třetí minutě nastavení hrdina utkání Laup, zahraje o cennou trofej ve finále s Lyonem. Především díky skvělé jízdě ve druhé půli si domácí postup zasloužili.

V prvním poločase bylo Rennes o něco lepším týmem. A výsledek 0:1 zhruba odpovídá hře na hřišti. Hosté přitom vstoupili do zápasu přímo báječně. M'Vilova rána ještě v brance neskončila, jelikož se odrazila smolně od tyčky, jenže míč nakonec do prázdné Coulibalyho svatyně pohotově dorazil Féret.

Ne že by Quevilly bylo touhle brankou nějak zaskočeno, ale těžko se proti soupeři zprvu prosazovalo. Ten se do útoku nikterak přehnaně nehnal a hrál na brejky. Ostatně také neměl důvod. Ve 29. minutě se v jednom z nich objevil Erdinc, který si nabíhal na pas Kemba Ekoka zprava, jenže na míč v šestnáctce o kousíček nedosáhl.

Pár chvil na to poprvé výrazněji zahrozili také domácí. A v brance se musel činit jinak po celý zápas výborný gólman Costil. Nejprve se skvěle vrhnul do strany po střele Capelleho, kterou vytěsnil jednoruč a s velkým štěstím, poté ten samý záložník po centru od Laupa napálil z blízkosti jen Théophile-Catherineho, který ale nevěděl, čí je.

Předtím přece jenom mohlo Rennes zvýšit na 2:0, Tettey však po přihrávce od Erdinca zamířil jen těsně vedle. Do druhého poločasu Quevilly vlétlo se vší parádou. Ancelottiho družina přestalo úplně hrát, pouze bránila a bránila, až se jí tahle taktika logicky nevyplatila. Costil byl jinak pořád v plné palbě.

Parádně mimochodem domácím vyšlo střídání Karima Hérouata. Ten přišel na hřiště v 58. minutě a po pár desítkách vteřin pořádně zaměstnal hostujícího gólmana. Nejprve se svou dělovkou z vyložené pozice na Costila nevyzrál, o dvě minuty později si však zpracoval balón po přihrávce od Jouana a bylo vyrovnáno.

Jeho pokus skončil přesně v šibenici, kam se do té doby nepřekonatelný Costil jen marně natahoval. Domácí v aktivitě pokračovali i nadále. A i když Rennes zahrozilo dvěma nebezpečnými pokusy Hadžiho, nastavený čas patřil Quevilly, které se na konci euforicky radovalo z postupu.

První minuta nastavení a Anthony Laup si vzal slovo. Mohlo být už rozhodnuto, ovšem jeho pumelici z voleje ještě Costil brilantním způsobem vyrazil. O dvě minuty později ale zasadil Laup nekompromisní úder. Obránce Boye si s ním nedokázal poradit, Laup pak ve skluzu jen tak ťukl do míče, který šouráčkem skončil za brankovou čárou.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Lyon má 3-ligový tým! Ale nesníme je podcenit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele