Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
08.02.2022 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Palmeirasu (© AFP)

Palmeiras oplatilo Al Ahly loňskou porážku a jako první postoupilo do finále klubového šampionátu

Jihoamerický zástupce na MS klubů tentokráte zvládl svou semifinálovou bitvu a díky brankám na konci prvního a začátku druhého poločasu zdolal afrického účastníka Al Ahly po výsledku 2:0. Při své druhé účasti na tomto turnaji tak poprvé v historii proklouzl do utkání o titul a v něm narazí na vítěze středečního duelu mezi slovutnou anglickou Chelsea a saúdskoarabským Al Hilalem. Egyptský klub naopak bude podruhé v řadě bojovat o 3. místo.

Úvod tohoto úterního utkání probíhal podle očekávání v opatrnějším duchu a ani jeden celek především nechtěl udělat nějakou zásadní chybu. Zahajovací slibnější možnost byla k vidění krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se k hlavičce propracoval Raphael Veiga a dobře mířil pod horní tyčku, ovšem brankář Aly Lotfy předvedl jistý zákrok. Mírný favorit se přeci jen dostal do vedení zásluhou stejného hráče ve 39. minutě.

Raphael Veiga obdržel chytrou kolmici do volného prostoru od Dudua a po krátkém sólu zakončil s velkým přehledem přímo do levého spodního růžku. Soupeř sice výrazně protestoval proti ofsajdovému postavení, leč marně. V nastaveném čase prvního dějství mohl navýšit náskok SE Rony, jenomže v rozhodující chvíli mu utekl míč od kopačky a velká šance proto vyzněla do ztracena.

Palmeiras přidalo druhou uklidňující branku čtyři minuty po změně stran. Aktivní Dudu uprchl od středové čáry po pravém křídle a pronikl až do pokutového území protivníka, odkud nechytatelně zavěsil do vzdálenější šibenice. Al Ahly od tohoto okamžiku ožilo a stále častěji se tlačilo na útočnou polovinu. Rozvlnit síť se mu povedlo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, ale dorážející Sherif se po ráně ze střední vzdálenosti nacházel ve zřetelném ofsajdu.

Naděje afrického vyzyvatele na senzační obrat definitivně zhasly v 81. minutě. Ayman Ashraf totiž hodně nevybíravým skluzem zezadu poslal k zemi Ronyho a rozhodčí mu nejprve ukázal žlutou kartu, avšak po přezkoumání videozáznamu sáhl do kapsičky pro kartu červenou a zkušeného obránce Al Ahly tedy rovnou vyloučil. V nastaveném čase mohl mírný outsider alespoň korigovat stav, jenomže střídající Walid Soliman hlavičkoval ze středu šestnáctky jen do břevna.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele