Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
06.02.2022 17:30 CET
6 : 1
(2:1)

Reportáž

Al Hilal s Al Džazírou prohrával, nakonec ji však deklasoval 6:1 a v semifinále vyzve Chelsea

Očekávané asijské derby ve čtvrtfinále MS klubů nakonec mělo jasného vítěze a tím se stal saúdskoarabský Al Hilal. Ten sice po necelé čtvrthodině hry prohrával, ovšem poté nasázel soupeři hned šest gólů a po vysoké výhře 6:1 si zahraje o finálovou účast se slovutnou anglickou Chelsea. Naopak domácí Al Džazíra nenavázala na úvodní úspěch s tahitským AS Pirae (4:1) a bude bojovat o konečné 5. místo s mexickým Monterrey.

Výběr vedený nizozemským koučem Marcelem Keizerem přitom začal skvěle a už ve 14. minutě šel do vedení. Ze středu hrací plochy obdržel krásný centr na pravé křídlo Rabii a okamžitou přihrávkou před branku našel rozběhnutého Abdoulayho Diabyho, jenž zblízka bez potíží rozvlnil síť. Od tohoto okamžiku však Al Hilal začínal přebírat otěže nedělního utkání a zhruba deset minut před poločasovou přestávkou srovnal stav.

Na levé straně pokutového území odvedl skvělou práci Salem Al Dawsari a svým tečovaným obloučkem našel nigerijského forvarda Odiona Ighala, bývalý hráč anglického Watfordu či Manchesteru United pak zkušeně zamířil doprostřed prázdné branky. Neuběhly ani další čtyři minuty a FC otočilo vývoj, jelikož po geniální patičce Al Dawsariho napřáhl z hranice pokutového území Matheus Pereira a trefil se přímo do levého spodního růžku.

Zástupce SAE hrál ve druhém poločase na obrovské riziko a inkasoval ještě čtyřikrát. Jeho naděje na vytoužené semifinále se výrazně snížila v 57. minutě. Po rohovém kopu Pereiry z levé strany se na hranici brankového území zjevil Mohammed Kanno a prudkou hlavičkou zavěsil do protější šibenice, brankář Ali Khaseif se stačil jen ohlédnout - 3:1. O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem.

Zaslouženého zásahu se dočkal nesmírně aktivní Al Dawsari, který využil vynikajícího přistrčení od dlouholeté opory portugalského Porta Moussy Maregy, vzápětí obešel bezmocného strážce Al Džazíry a zcela odkrytý prostor tří tyčí nemohl minout. Al Hilal se dočkal páté trefy v 88. minutě a postaral se o ní již zmiňovaný Marega.

Třicetiletý bývalý reprezentant Mali se po dalším rohovém kopu dostal k odraženému míči a zcela osamocen propálil Aliho Khaseifa. Gólový účet uzavřel v nastaveném čase střídající André Carillo, neboť s naprostým přehledem proměnil pokutový kop přízemní střelou k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, fifa.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele