Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 3. místo
12.02.2022 14:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Al Ahly (© AFP)

Nedisciplinovaný Al Hilal hrál více jak hodinu hry v devíti a od Al Ahly utrpěl debakl

Asijský mistr Al Hilal se blýskl vysokou výhrou ve čtvrtfinále a pak předvedl nesmírně sympatický výkon s londýnskou Chelsea, ovšem závěrečné utkání s africkým zástupcem Al Ahly naprosto nezvládl a především kvůli dvěma vyloučením během úvodních osmadvaceti minut prohrál vysoko 0:4, v duelu o bronzový stupínek proto neuspěl ani při své druhé účasti. Naopak egyptský výběr navázal na loňský úspěšný turnaj a podruhé za sebou končí třetí.

Al Ahly bylo považováno za mírného outsidera, nicméně do tohoto sobotního střetnutí vstoupilo naprosto skvěle a již po necelých osmi odehraných minutách šlo do vedení. Maâloul se postavil k přímému volnému kopu z levé strany a nadýchaným obloučkem našel před brankou osamoceného Yassera Ibrahima, jenž hlavou zblízka snadno rozvlnil síť. Naděje saúdskoarabského celku na úspěch se výrazně snížily po necelé čtvrthodině hry.

Brazilský záložník Matheus Pereira totiž ve středu hrací plochy zbytečně přišlápl lýtko pozdějšího střelce Amra Elsouliy a francouzský rozhodčí Turpin mu bez váhání udělil přímou červenou kartu. Povzbuzený egyptský celek zvýšil náskok v 17. minutě. Po ráně z přímého volného kopu v podání Hanyho a následném výtečném zákroku brankáře Al Owaise se opět dostal k hlavičce Yasser Ibrahim a tentokráte s trochou štěstí vsítil svůj druhý gól.

Zkáza asijského mistra byla definitivně dokonána o jedenáct minut později. Po rohovém kopu z levé strany prokázal obrovskou frustraci Mohammed Kanno a mimo souboj o míč nakopl právě dvougólového střelce Yassera Ibrahima, Turpin tak po přezkoumání videozáznamu vytahoval další červenou kartu. Zdecimovaný Al Hilal se poté jen bránil a ještě pět minut před přestávkou inkasoval potřetí.

Po zpětném přistrčení Maâloula se díky chytré kličce probil až před Al Owaise rozběhnutý Ahmed Abdelkader a po zemi chladnokrevně rozvlnil síť. Po změně stran tempo hry přeci jen lehce opadlo a utkání se spíše jen dohrávalo, Al Ahly však zaznamenalo ještě čtvrtý zásah. V 64. minutě se odhodlal ke střele z dobrých pětadvaceti metrů Amro Elsoulia a skákavý pokus usměrnil přímo do bližšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
h8_sfatto

vyhrála civilizovaná země

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele