Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 5. místo
07.02.2021 16:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Al-Duhail přehrál Ulsan a díky premiérové výhře na MS klubů skončil pátý

Korejský Ulsan nezvládl na MS klubů ani svůj čtvrtý zápas a po porážce 1:3 s domácím Duhailem nakonec stejně jako před osmi lety obsadil šesté místo. Katarský výběr naopak při své premiéře na tomto věhlasném turnaji skončil pátý a alespoň částečně odčinil čtvrteční čtvrtfinálovou porážku 0:1 s egyptským týmem AL Ahlí. Svěřenci francouzského trenéra Sabriho Lamouchiho rozhodli o svém úspěchu v závěrečných pětadvaceti minutách.

Mírný favorit tohoto střetnutí začal o něco aktivněji a první možnost si vypracoval již po čtyřech odehraných minutách. Po brejku dva na jednoho se zjevil na levém křídle Dudu a po zemi se snažil obstřelit brankáře Jo Hyeon-Woo, který dokázal vyrazit míč před sebe. K dorážce se vzápětí dostal jiný Brazilec Edmilson Junior a z osmi metrů rozvlnil síť, ovšem jeho branka přeci jen neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

Nicméně Duhail v následujícím průběhu pokračoval v aktivitě a vytouženého gólu se dočkal krátce po dvaceti odehraných minutách. Edmilson Junior si krásně narazil balón s Karimim a poté z dvaceti metrů náramně zakroutil balón do pravého spodního růžku, Jo Hyeon-Woo se nachoval marně. Ulsan se po změně stran snažil přidat a kýženého vyrovnání se dočkal krátce po hodině hry, přesnou mušku totiž měl Yoon Bit-Garam.

Třicetiletý záložník se dostal k odraženému balónu ve středu šestnáctky protivníka a i kvůli teči bránícího Bassama Hishama se trefil přímo k pravé konstrukci. Jenomže neuběhly ani další čtyři minuty a Duhailu vrátil vedení střídající Mohammed Muntari, jenž ani ne po pěti minutách strávených na trávníku převzal naprosto geniální oblouček od Dudua a z voleje nádherně překonal bezmocného strážce korejského klubu.

Ulsan se ve zbývajícím průběhu tlačil za vyrovnáním, ale v 82. minutě inkasoval potřetí a bylo po nadějích. Almoez Ali předvedl krásný průnik na pravé straně, i přes nedovolený zákrok Bulthuise se udržel na nohách a zblízka se nekompromisně trefil mezi nohy Jo Hyeon-Woo. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo a katarský celek si s přehledem pohlídal dvoubrankový náskok až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele