Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
04.02.2021 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Tigres UANL otočil vývoj s Ulsanem a postoupil do semifinále

Mexický celek Tigres UANL nakonec potvrdil úlohu favorita proti korejskému Ulsanu a díky vítězství 2:1 si při své premiérové účasti na tomto prestižním turnaji zahraje semifinále proti brazilskému týmu Palmeiras. Jeho čtvrteční vítězství se však rozhodně nerodilo lehce, neboť přesně v polovině úvodního dějství prohrávalo, ovšem poté ještě do přestávky skóroval hned dvakrát francouzský kanonýr André-Pierre Gignac a vývoj tedy otočil.

Ulsan si tak stejně jako před více než osmi lety zahraje jen o 5. místo a to s poraženým z večerního zápasu mezi katarským Al-Duhail a egyptským Al Ahly. Přitom mírný outsider tohoto utkání začal o něco aktivněji a první větší možnost si vypracoval již po necelých pěti odehraných minutách, kdy se na levé straně uvolnil Lee Dong-Jun a snažil se přihrát před branku, avšak s míčem se přeci jen dostal o decimetry za brankovou čáru.

Svěřenci trenéra Honga Myungba si vytvořili druhou příležitost po necelých dvaceti minutách hry. Z necelých pětadvaceti metrů totiž napřáhl Kim Ji-Hyun a svůj přízemní pokus se snažil umístit k pravé konstrukci, nicméně brankář Guzmán skvěle odvrátil balón na rohový kop. "Los Tigres" se poprvé ozvali z následné akce, neboť z hranice pokutového území razantně vypálil Gignac a gólman Jo Hyeon-Woo vyboxoval míč daleko od své branky.

Korejský celek se přeci jen dočkal vedoucí trefy ve 24. minutě. Po rohovém kopu Yoon Bit-Garama se zjevil u bližší tyče Kim Ki-Hee a nekompromisní hlavičkou překonal bezmocného Guzmána. Mírný favorit však dokázal celkem záhy odpovědět, o čtvrthodiny později totiž vyrovnal Gignac. Pětatřicetiletý zkušený útočník se taktéž prosadil po rohovém kopu, díky přistrčení od Reyese se zjevil osamocen v předbrankovém prostoru a zblízka rozvlnil síť.

Klíčový okamžik tohoto střetnutí se zrodil v nastaveném čase úvodního dějství. Autor jediného gólu Ulsanu Kim Ki-Hee zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou a uruguayský rozhodčí Ostojich nařídil po přezkoumání videozáznamu pokutový kop. K němu se postavil právě Gignac a nezaváhal, balón bez potíží usměrnil k levé tyči do protipohybu Jo Hyeon-Woo. Ulsan se ve druhém poločase neustále tlačil do zakončení, jenomže na pozorného Guzmána nevyzrál až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele