Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
07.02.2021 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tigres zaskočilo brazilské Palmeiras a po výhře 1:0 překvapivě postoupilo do finále

V prvním semifinálovém duelu na letošním Mistrovství světa klubů došlo k překvapení, když skvěle bránící mexický tým Tigres UANL přehrál jihoamerického šampióna z Palmeiras po těsné výhře 1:0 se při své premiéře na tomto turnaji se probojoval do finále, kde se o titul utká s vítězem pondělního zápasu mezi německým Bayernem a egyptským Al Ahlí. Ústřední postavou tohoto nedělního duelu se opět stal André-Pierre Gignac.

Pětatřicetiletý francouzský útočník zaměstnával defenzívu soupeře od samého začátku, krátce po změně stran proměnil rozhodující pokutový kop a v samém závěru navíc ukázal, že umí také precizně bránit. SE na trávníku spíše paběrkovalo a rozhodně nenaplnilo očekávání, ve čtvrtek ho proto čeká jen souboj o konečné třetí místo. Mexický celek vstoupil do utkání s velkým odhodláním a vést mohl již po necelých čtyřech minutách.

Po centru z pravého křídla se pověsil do vzduchu Gignac a mezi dvěma obránci prudce hlavičkoval, nicméně naprosto famózní zákrok předvedl gólman Weverton a míč vyrazil před sebe ke svým spoluhráčům. Mírný favorit se v následujícím průběhu snažil útočit, avšak jeho nadějné akce většinou končily kvůli nepřesným finálním přihrávkám. Brazilský klub poprvé výrazněji zahrozil krátce po odehrané čtvrthodině.

Ze střední vzdálenosti totiž napřáhl Rony a gólman Guzmán výtečně odvrátil balón do strany. K dorážce se ještě dostal Danilo a ve vyložené možnosti pálil nepřesně, ovšem jeho branka by stejně neplatila kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení. Mexický klub byl opět vidět zhruba deset minut přestávkou, kdy Gignac obdržel kolmici od Quiñónese a snažil se zacílit ke vzdálenější konstrukci, ale famózní Weverton odvrátil míč konečky prstů do zámezí.

Ve 37. minutě nevyzrál Gignac na brazilského strážce ani potřetí, neboť ten jeho hlavičku z deseti metrů vytěsnil na rohový kop. Klíčový okamžik tohoto střetnutí nastal v rozmezí 53. - 54. minuty. Dueñas se chytrou kolmicí snažil uvolnit Gonzáleze, kterého evidentně stáhl k zemi bránící kapitán Gómez. K nařízené penaltě se odhodlal Gignac a byl přesný, jelikož nekompromisně zamířil do levého dolního rohu.

Tigres UANL od tohoto okamžiku skvěle bránil a protivníka téměř k ničemu nepouštěl. Palmeiras sice rozvlnilo síť o pět minut později, ale hlavičkující Rony byl nachytán v jasném ofsajdu. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem chtěl vyrovnat Luiz Adriano, jenomže ve velmi dobré pozici byl na poslední chvíli zablokován. SE sice v závěru tlačilo, nicméně Guzmána už vážněji neohrozilo.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, youtube.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud je ve finale nezariznou rozhodci, mohl by to byt slusny match. Na Palmerais se podepsala dost unava spojena s narocnym programem a s podobnymi obtizemi by se mel potykat i Bayern

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele