Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 3. místo
11.02.2021 16:00 CET
0 : 0
3:2 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

Hráči Al Ahly slaví bronz (© AFP)

Al Ahly bere na MS klubů bronz, po penaltách skolilo Palmeiras

Fotbalisté Palmeiras nemůžou hodnotit svou premiérovou účast na MS klubů vůbec pozitivně. Jakožto jihoameričtí šampióni byli pasováni do role druhého největšího favorita turnaje, tedy po mnichovském Bayernu, nevyhráli však ani jeden ze dvou zápasů a dokonce nezaznamenali jedinou branku v normální hrací době. Teď v souboji o třetí místo podlehli africkému Al Ahly.

Egyptský výběr, jenž byl na tomto mistrovství již pošesté, může být se svým vystoupením naopak spokojený. Ve čtvrtfinále nejprve vyřadil katarský Duhail, následně sice v semifinále podlehl německému soupeři, nakonec však žádným ostudným způsobem. A v bitvě o bronz pak skolil Palmeiras po penaltovém rozstřelu, a vyrovnal tak své finální umístění z roku 2006.

Jihoafrický trenér Pitso Mosimane ve službách Nadi El Qarn se musel čerstvě vypořádávat se třemi absencemi. Zranil se totiž Ali Maaloul, suspendovaní byli za porušení preventivních opatření kvůli zamezení šíření nákazy nemoci COVID-19 další důležité opory Hussein El Shahat a Mahmoud Kahraba, přesto opětovně působil jeho tým hlavně v obraně kompaktně.

Šéf lavičky brazilského celku Abel Ferreira udělal oproti nepovedenému střetnutí o finále s mexickým UANL hned čtyři změny v sestavě, zahráli si od začátku Mayke, Felipe Melo, Patrick de Paula a Willian, vyrukoval s novým rozestavením 4-2-3-1, ani tahle taktika se ale neukázala jako správná. Jeho mužstvo znovu nenašlo cestu za jakýmkoli skórování ze hry.

První větší příležitost utkání si vytvořilo Al Ahly, jelikož ve středu pole šeredným způsobem zaváhal Felipe Melo, bývalý hráč italského Juventusu či Interu, najednou se ocitl ve vyložené pozici Amr Al Sulaya, jenže ten svůj pokus nasměroval jen do zámezí. Na druhé straně ve 40. minutě hlavičkoval nebezpečně Rony, nicméně dobře zasáhl gólman Mohamed El Shenawy.

V 67. minutě se podařilo rozvlnit síť Ajayimu, který doklepl za záda brankáře Wevertona vyraženou střelu spoluhráče Amra Al Sulayy, nacházel se ovšem v ofsajdu, a tak jeho přesný zásah nebyl uznaný. A protože v průběhu druhého dějství se zkrátka skóre směrem kupředu nepohnulo, došlo hned po závěrečném hvizdu sudího Ndiayeho na penalty bez prodloužení.

Nebyl to v žádném případě festival povedených či učebnicově zahrávaných pokutových kopů. Na úvod se sice trefil Banoun, pak ovšem došlo na řadu na čtyři nezdary, a to v podobě jeho kolegů Amra Al Sulayy i Marwana Mohsena a Ronyho a Luize Adriana na straně Palmeiras. A jelikož potom v páté sérii neproměnil Felipe Melo, stala se branka Ajayiho tou vítěznou.

Autor: Patrik Sandev / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele