Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

finále
22.12.2018 17:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Čistý hattrick, Real porazil Al Ain a potřetí v řadě triumfoval na MS klubů

Real potvrdil úlohu favorita ve finále MS klubů a zvítězil na tomhle šampionátu potřetí za sebou, celkově už počtvrté ve své historii. Al Ain, mistr ligové soutěže ve Spojených arabských emirátech, nestál španělskému gigantovi příliš v cestě. Každopádně se svým celkovým působením na tomhle turnaji může být spokojený.

Svěřenci kouče Zorana Mamiče měli za sebou už tři zápasy během několika dnů, z toho dvakrát sehráli prodloužení a psychicky náročné penalty, a jako by právě docházející fyzické síly měly hlavní slovo na jejich konečné porážce, neboť tři ze čtyř gólů inkasovali ve druhém poločase. Madridský celek měl tohle střetnutí plně pod svou kontrolou.

Trenér Santiago Solari nijak se sestavením své základní jedenáctky neexperimentoval, a jeho Real tak nastoupil ve stejném složení, jako v semifinále proti japonské Kašimě. Ani Al Ain i s ohledem na náročný program nesáhl k nějaké rotaci v sestavě, akorát že na lavičku se tentokráte posadil Ahmed Barman, jehož nahradil Rayan Yaslam Mohamad.

Do první vyloženější příležitosti se dostalo trochu překvapivě Mamičovo mužstvo. Hussein El Shahat si zaběhl ve 13. minutě za soupeřovu obranu, dostal se do bezprostřední blízkosti brankáře Courtoise, kterému udělal účinnou kličku, jenže následně zbrkle poslal svůj pokus pouze mimo. Real naopak na druhé straně o minutu později udeřil.

Benzema na hranici šestnáctky sklepl balón pro Modriče, ten si ho narovnal na svou levačku a technicky zamířil přesně ke vzdálenější tyči, kam se gólman Khalid Essa jen marně natahoval. Real i nadále na hrací ploše dominoval, v 17. minutě těsně minul Lucas Vázquez, ve 35. minutě bránu přestřelil Benzema, hlavičku Bala pak zlikvidoval Khalid Essa.

Po hodině hry se Los Blancos dočkali svého dalšího přesného zásahu. Po odraženém míči po rohovém kopu napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Marcos Llorente a z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. V 78. minutě vedl Real už dokonce o tři branky, hlavičkou totiž Sergio Ramos zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Modriče.

Al Ain zaznamenal alespoň jeden čestný úspěch čtyři minuty před koncem. Caio rozehrál standardku centrem do vápna, tam našel nabíhajícího si Šiotaniho, jenž hlavou chytře zacílil parádně do vzdálenějšího růžku brány. Skóre se ještě jednou měnilo v první minutě nastavení, střídající Yahia Nader z blízkosti poslal balón nešťastně do vlastní sítě.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (104)

Přidat komentář
fukoman

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Proc myslite, ze bylo paradoxni, ze v roce 2016 celila Kasima Realu Madrid? Ja v tom ten paradoxnnikde nevidim :(.

Reagovat
smazaný uživatel

opravdové mistrovství světa zápas roku.

Reagovat
Lamskej#RMCF

a koho zajímá tvůj názor??

Reagovat
smazaný uživatel

Nvm, asi tebe, když máš potřebu na to reagovat.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
gunner123

Reagovat
forma

Reagovat
Euphael

Reagovat
uff

Ako to, že ázia tam môže mať dva týmy?

Reagovat
DrQQ

Usporiadateľ si pridá na začiatok ešte svojho koňa.

Reagovat
smazaný uživatel

Pretože,keby turnaj usporiadalo Slovensko,tak by tam boľ aj majster slovenskej ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v asijské LM vypadl Al Ajn už v osmifinále

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 (3x Barman)

Reagovat
John Obi Mikel

Jestli ti tohle vyjde...

Reagovat
Nadržený šimpanz

Si jako neumíte sehnat znak Al Ainu??

Reagovat
Kepy_FCB

IVCRN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dělám si screen, vytáhnu ho v play-off LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba mají ve znaku ten otazník, co ty víš?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Solari prvý veľký triumf?

Reagovat
CHONG

Velký triumf? Výhra v tomhle turnaji musí být pro evropský tým povinností.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď som to myslel ironicky.

Reagovat
Al Capone

No a pak je tu Chelsea

Reagovat
John Obi Mikel

1:1, Al Ain výhra na penalty

Reagovat
misinho7

Luka pekny gol :) inac jasne v nasej rezii az na ten zaciatok, mohli sme vsak pridat este viac a mat a klud...

Reagovat
misinho7

Llorente je kral ako ho mohol tak Lope prehliadat.. Verim ze Caseho do zakladu uz nepusti

Reagovat
valloire

Vítězství. Drtivé vítězství Realu Madrid. Jsme mistři světa ! Konec hlášení.

Reagovat
smazaný uživatel

to je multikulti pohar, divim se ze ty po nem slintas

Reagovat
valloire

Tak byl tam samej Ahmed, ale byl rozdrcen. Za mě dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda,zas to dopadlo špatně

Reagovat
Anacron

Klasika všichni zdrceni. Jasně nejlepší tým na světě! Klaňte se! ..Ne teď vážně... maličké světlo v tragické sezóně. Ani z toho nemám radost... nicméně pěkné fotbalové svátky..i těm culés

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
pantondavo

*z half voleje.

Reagovat
Mateo16

Mna z toho Solari fakt jebne , jednoducha uloha , nerozbit kader a v lete priviest 2 TOP hracov do utoku. Snad bude co najrychlejsi vyhodeny.

A co ze hra Marcos skvelo ? Klubova hierarchia je nutna u mna Casemiro je skusenejsi a lepsi ako Marcos. Chora logika par zapasov sa ti podari = zaklad a uz si lepsi ako konkurent este proti takym tragedom.

Reagovat
misinho7

wtf ?

Reagovat
smazaný uživatel

Neztrapnuj se pls...

Reagovat
Mateo16

Jediny kto sa tu strapnuje su tie nazory typu Marcos > Casemiro po par zapasoch a este proti takymto tragedom

Klasicke EF , minuly zapas tazka historia

Reagovat
vilp

Až na to, že Casemiro hraje už několik měsíců pod svoje možnosti, tak dobrý no.

Reagovat
Mateo16

To hra snad kazdy hrac v RM. Snad cely EF vie ze som dobry hater Casemira ale teraz tu hypovat Marcosa ktory nieje ziadny extra upgrade voci Casemirovi mi pride po par zapasoch proti celkom slabym superom dost pritiahnute.

Opytam sa inak co ak proti silnym superom Marcos potopi cely RM pre svoje male skusenosti ?

Reagovat
vilp

Jaký hype? Prostě hraje dobře a patří k nejlepším hráčům, nic víc. Že ti nepřijde jako upgrade, už je tvůj problém, já mám docela jasno a evidentně nejsem sám. Mourinho ze stejných důvodů upřednostnil Varana před Pepem, když mu bylo devatenáct. A co jako? Byl to snad krok vedle? Takových případů bych našel desítky... Casemiro je zkušený dost, ale stejně seká chybu za chybou, tak fakt nevím, co je větší jistota. Bale dal v posledním finále LM dva góly, tak jaké asi zásluhy, ale asi se ti to nehodí, chápu.

Reagovat
Mateo16

Ja ti na to nic nehovorim ze hra skvelo ale stavat ho teraz do zakladu namiesto Casemira a vobec vyhlasovat aky je to zarak ked sme nehrali este ani proti 1 kvalitnemu superovi ? Fakt netusim ktory trener na svete by toto dopustil ZZ , Ancelotti , Pep x dalsich

Varane je ale talent ktory sa rodi raz za 5 rokov vtedy EC co tam previedol proti Fabregasovi som uz dlho nevidel. To nemozes zrovnavat s Marcosom

Hovorim o Garethovi ktory posledne 2 finale LM sedel na lavicke. ktoreho sa chcel ZZ zbavit , minuly rok nehral v zaklade ani 1 zapas play off LM. Preco asi ZZ si to vymyslel ?

Reagovat
vilp

Zrovna Pep, který si do základu dosadil Busquetse namísto Yayi, to je pěkný příklad. A Ancelotti Carvajala (kterého Mou ještě před rokem nechtěl) na úkor Arbeloy taky. Jinak vůbec nechápu, o co ti jde. Kdyby se Mou řídil těmi tvými zkušenostmi, tak jsme si tehdy nebyli jistí ani Varanem, že? Protože ještě po první sezoně málokdo tušil, co od něj čekat. Ale dostal šanci a zvládl ji. Takže to klidně srovnávat můžu a budu. Snad ti Marcos zavře hubu, protože už mě to nebaví.

Reagovat
Israha

Jako Casemiro je asi komplexnější a aktuálně má výkonnostní strop výše, ale u něj je problém jedna věc - na post DMka má tendence hrát strašně nezodpovědně, typicky brazilsky. Ať už při práci s míčem, nebo i tím vysouváním se dopředu a následným vykašláním se na návrat. Llorenteho hra je důslednější, týmovější. Taky jsem pro jeho posunutí do základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Llorente do základu na úkor toho lempla

Reagovat
Mateo16

Budem rad ak mi vytrie zrak ale po par zapasoch proti takymto superom je zatial pre mna Casemiro stale lepsi

Reagovat
Ed_Hazard

Ok, ale ja tiež neviem očo ti tu ide Hrá dobre, má formu, tak je aj v základe. Tak je to snaď správne nie? Keď mu odíde forma alebo bude robiť chyby, skúsi sa zase stavať častejšie Case. .

Reagovat
Hristo Stoichkov

On je problém hlavně v tom, že Pep to udělal naposledy před deseti lety, ne? Bohužel se tohle ve velkoklubech už dneska neděje. Nevím, jestli se to opravdu nedá, ale s dnešním tlakem na výsledky -> finance to asi už ani není možný... Tady se samozřejmě bavím o Busquetsovi/Pedrovi, nikoliv o Llorentem, který už má něco za sebou.

Reagovat
vilp

Tak hráče jako Llorente možná měl - Kimmich, Coman, jinak nevím, těžko říct. Klopp to třeba dokázal a sám za sebe říkám, že to v mnoha případech nechápu. Např. Chelsea má krom Hazarda naprosto tragický útok a Odoi si skoro nekopne, přitom ani jednou vůbec nezklamal. A Pepův Danilo místo Maffea, to je taky tak trochu demence.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Souhlas, těch příkladů by se třeba u Pepa našlo spoustu, jelikož v Bayernu a ostatně i loni v City vyhrál se zhruba dvacetibodovým náskokem, tudíž šanci si někoho připravit měl jak nikdo další. A Maffeo by letos klidně vytlačil šílenýho Walkera, Sancho v BvB, Brahim na odchodu. Akorát mě štve, že nám “ukradli” Erica Garcíu, to bude stoper jako prase z toho, co jsem měl možnost vidět

Reagovat
vilp

Jinak se někdy podívej na Grimalda a pak mi řekni, co si o něm myslíš. Podle mě se ti bude líbit, fantastický hráč.

Reagovat
Mateo16

Pozrem sa ale pre mna je zatial favorit Junior Firpo z Betisu. Vobec preco nechces Sancha ? Na jednej strane chces De Jonga ktory neskuseny ale pri Sanchovi ti to vadi. Jediny problem je cena 100 mega ale to snad kazdy hrac na svete stoji uz 100 mega. Je jasne ze priorita je Eden ale potrebujeme kridiel min 2

Reagovat
vilp

Protože mladíka do zálohy si se současným složením můžeme dovolit, na křídlo máme tři, a to včetně dvou Brazilců za 100 mega. Kdyby je Florentino nekoupil, bral bych Sancha hned.

Reagovat
Mateo16

Na kridlach je stale velka diera po CR , pride Eden post za post. Isco bud odide alebo sa definitivne presune pod zalohy pod novym trenerom cize znova odtial pada hrac. Asensio asi pojde hostovat a potom tam mas Lucasa co dufam ze tiez odide pod novym trenerom a potom tam mas Viniciusa a Rodryga.

Mozno sa nestane ani polovica toho co som napisal ale toho miesta tam je dost.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Lepší jeden Sancho/Dembélé než dvě brazilský děti. Ale myslím, že Rodrygo bude lepší než Vinicius.

Reagovat
misinho7

Nemyslim si.. Vinco ukazuje ze moze byt brutalny hráčik, Rodrygo v brazilii poslednej dobe nehral nic moc.. A hlavne oni su dost rozdielni hraci... Tak teraz jasne ze lepsie jeden z nich lepsi ako brazilske deti ale oni sa kupovali do buducna.. O 5 rokov mozu obidvaja stat aj 200 melonov...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Však jasně, že se ukáže až v budoucnu, ale jejich problém bude, že se dost reálně budou požírat i navzájem, nějak si nedokážu představit situaci, že by se mohli prosadit v Realu oba najednou. Mně se Vinicius moc nelíbí, nemá v sobě přímočarost a má hroznou tendenci dělat nesmyslný hlouposti pro pobavení lidí. Mám z něj pocit, že pořád nechápe, že už je v Evropě a zvlášť v Madridu - chtějí se od něj góly, asistence, úspěšný souboje 1vs1 a ne nějaký kraviny u praporku, který si mohl dovolit Neymar po pár letech s jasným statusem. A navíc to bylo stejně kontraproduktivní, jelikož se tím spíš snažil zesměšňovat soupeře a ten ho hned přepálil

Reagovat
misinho7

No asi nepozeras zapasy Realu lebo priamociarejsieho hraca ako Vinca asi nemame robi sem tam aj paradicky ale ako je nahle moznost ide hned dopredu, pekny priklad bol zapas s Cska prvy polcas.. A celkovo vzdy ak nastupi tak vobec nerobi alibosticke nahravky ale hned ide priamo dopredu co niekedy vedie k stratam ale mne sa to na nom paci... Dufam ze co najdlhsie bude takyto

Reagovat
Ed_Hazard

Nechápem tvoj komentár. Ty si asi Vinicia moc nevidel On práve ukazuje snahu hrať pre tým a hlavne asistovať. 1vs1 máva často úspešné a tú priamočarosť, čo prinesie po nástupe na ihrisko nevie ani zďaleka poskytnúť nikto iný v týme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Sorry chlapi ale hazard a k nemu ideálne Sancho, musí byť povinnosť. Sancho pôsobí herne neuveritelne vyspelo. Ten chalan má talent rozhodovať zápasy.

Reagovat
vilp

Jinak o něm vím už dlouho a být to na mě, snažil bych se ho podepsat za těch 8 mega.

Reagovat
Mateo16

Za 8-20 mega pride Brahim Diaz. Co na neho hovoris ? Mne sa zatial nepaci nehra ani za U21 a velmi neskuseny.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Toho nechápu a ve vaší pozici bych ho bral jedině zadarmo. Co má za smysl dávat za něj 10 mega půlrok před koncem smlouvy? Nehledě na to, že z toho co jsem viděl, mi nijak zázračný nepřipadal.

Reagovat
Mateo16

Floretino nikdy nebere hracov zadarmo. Vzdy sa snazi dat niake peniaze aby mal dobry vztah z klubom aj pri Kepovi to tak urobil az na to ze potom ZZ potopil

Reagovat
Hristo Stoichkov

U normálních klubů možná dobrá věc, u City/PSG je to dobrý leda do chvíle, než jim zajedeš do prvního hráče

Reagovat
vilp

Dnes Grimaldo 1+1 zatím.

Reagovat
Mateo16

Odegaard zase goal ten ma december

Reagovat
vilp

Jinak vtipný, že útok bys chtěl po třech LM vyměňovat a pak tu příjdeš se zásluhami a hierarchií.

Reagovat
Mateo16

Skor kridla Asensia , Lucasa , Garetha. Tam snad o nikom nemoze byt rec pre zasluhy. Stale nevidim ziadnu dostupnu nahradu za Karima

Reagovat
vilp

Icardi, ta nová smlouva byla s nike, ne Interem. Prý zatím neprodlouží.

Reagovat
Ed_Hazard

Icardi a Hazard je povinnosť v lete. Sancho by bol čerešnička na torte. S nimi roznesieme na kopačkách uplne každého

Reagovat
vilp

To je tak 300 minimálně.

Reagovat
Ed_Hazard

Bale pôjde výmenou za Hazarda + pár melčo doplatok + pár ďalších odchodov (bohužiaľ myslím, že pôjde Isco) a už je to hneď v poho :) Navyše nemyslím, že to bude pre Pereza problém, ak yb sončila táto sezóna biedne (čo teda skončí)

Reagovat
Baronne

Bale výměnou za Hazarda jo?

Reagovat
valloire

V pohodě. V Chelsea bude lepší než u nás.

Reagovat
Baronne

O tom bych nepochyboval, ale nevim kde berete furt tu jistotu, že k Vám Hazard půjde, a hlavně, že Chelsea bude chtít Baleho

Reagovat
valloire

Protože k nám chce, protože letos vyhoříme a Flo se bude muset hodně snažit. Doteď si myslel, že to dáme. Ale nedáme.

Reagovat
Baronne

To furt neni odpověď na toho Baleho, což je ta hlavní blbost

Reagovat
valloire

Baleho chce v PL každej.

Reagovat
Baronne

Určitě

Reagovat
Ed_Hazard

Kova tiež odíde, možno aj Hakimi zostane v BVB. Odchody budú a nie za drobné peniaze. Bale to už bude mať spočítané tiež.

Reagovat
vilp

Florentino čistky neumí, takže tohle je dost sci-fi podle mě. Bale a Benzema jsou po odchodu CR pořád naši nejlepší útočníci a hrají všechno, proto si tipnu, že oba zůstanou. Půjdou imho jen ti, co budou sami chtít, jako Mateo, což by mohl být určitě Isco a pár dalších menších ryb jako Mariano.

Reagovat
Mateo16

Ak privedie velke ryby do utoku tak sam som zvedavy co Floretino urobi az mu Modric , Isco a Mateo poziadaju o prestup.

Nakoniec verim ze tam niekoho bude musiet ukecat aby zostal peniaze na zaloznika nebudu.

Reagovat
Mateo16

+ Keylor , Asensio , Marcelo , Casemiro.

Nakonci sezony to bude slusny zoznam

Reagovat
vilp

Keylor určitě, zbytku nevěřím, jen Luka možná kvůli prachům.

Reagovat
Mateo16

Tak ja hlavne cakam prichod Edena velmi ublizi Asensiovi tak uz asi nebude o com. Ale neverim ze ho Floretino preda posle iba na hostovacku.

Reagovat
valloire

Vždyť jo, kilo máme za Ronalda, takže 200 za tyhle dva je v pohodě. Trochu chyba, kurva ne trochu, obrovská chyba je, že tu už nejsou.

Reagovat
Israha

Icardimu nevěřím. Nebál bych se toho zkusit na dva roky Cavaniho, který stejně chce z PSG pryč, to by byla sázka na jistotu.

Reagovat
Mateo16

A ako Cavanimu veris ? Mne pride ze ma syndrom Higuain v LM od Cavaniho co vacsi zapas to zapas na Karima. 1000x sanci max 1 gol

Reagovat
Israha

Naproti tomu u Icardiho tohle nelze posoudit, protože LM vlastně pořádně ani nehrává. Cavani má zkušenosti s velkými mači za klub i repre, a byť je částečně palič, tak si neproměněnými šancemi nikdy nenechá otrávit zápas, jede nadoraz a vždy na něm vidíš, že chce ten gól dát. A tohle je tam teď potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

bolo by zaujímavé vidieť Cavaniho v La Lige a ešte v Reale, ale nemyslím si, že príde, keďže už má svoj vek. Nehovorím, že je najstarší, ale skôr si myslím, že Real zainvestuje skôr do mladšieho hráča. Predsa, ak by aj Edinson prišiel, koľko by tam bol, rok, max. dva?

Reagovat
valloire

já jo, byl kanonýr u nás jako víno

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
CHONG

Sezónu ať klidně dotrénuje, ale v létě musí přijít menší zemětřesení, on i celý útok musí jít.

Reagovat
smazaný uživatel

Prestiž tohohle pohoto poháru je snad níž než českej ligovej pohár.

Reagovat
Wambasen

Takže jako Tipsport liga?

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě níž

Reagovat
valloire

a přesto je nejtěžší se do něj vůbec dostat gusto

Reagovat
fefo

To je absolutne irelevantne, kedze pre vitaza europskeho pohara je brnkacka porazit dajake azijske timy, o ktorych 90% europanov ani nevie, ze existuju.

Reagovat
madridcan

A ze Ronaldinhova Barcelona, pripadne nikoho Chelsea by o tom vedeli hovorit To bola len poznamka, ktoru som si nemohol odpustit. Je to zbytocny turnaj, marketingova zalezitost a zrusil by som aj Superpohare

Reagovat
fefo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele