Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
18.12.2018 17:30 CET
2 : 2
4:5 pen.
(2:1, 2:2)

Reportáž

Al Ain zvládl i druhý penaltový rozstřel na MS klubů a senzačně postoupil do finále

Al Ain zvládl i druhý penaltový rozstřel na MS klubů, když v semifinále po prvním úspěchu s Wellingtonem nyní porazil favorizované River Plate a postoupil do finále. V něm narazí buď na japonskou Kašimu nebo trojnásobného šampióna z Realu Madrid. Hrdinou domácího klubu se stal gólman Khalid Essa, jenž v průběhu předvedl několik brilantních zákroků, a při nevyzpytatelných penaltách chytl i klíčový pokus soupeře.

Domácí vstoupili do zápasu velmi nečekaně a vedli po necelých třech minutách zásluhou švédského kanonýra Marcuse Berga. Dvaatřicetiletý reprezentační útočník nastoupil na letošním MS klubů vůbec poprvé v základní jedenáctce a záhy se prosadil, když po rohovém kopu hlavičkoval u bližší tyče z hodně ostrého úhlu a míč po teči Javiera Pinoly propadl za brankovou čáru mezi nohama překvapeného brankáře Armaniho.

Jakoby argentinský výběr od tohoto momentu přidal a během krátké chvíle otočil vývoj. V 10. minutě sice ještě nebyl úspěšný Gonzalo Martínez, jehož rána z pětadvaceti metrů skončila v boční síti, avšak ihned na to vyrovnával Rafael Borré. Ten po dvou skvělých zákrocích Essy nasměroval míč doprostřed branky po přízemní ráně Pratta. Neuběhlo ani dalších pět minut a třiadvacetiletý kolumbijský útočník skóroval podruhé.

Tentokráte po hrubce v defenzívě výběru ze SAE obdržel krásnou kolmici za obranu od Gonzala Martíneze a sám před strážcem Al Ainu nezaváhal, míč uklidil k protější tyči. Po půl hodině hry se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku Palaciose. Italský rozhodčí Rocchi šel celou situaci zkontrolovat k videu, ale na jeho základě penaltu nenařídil. Vzápětí měl na kopačce srovnání Doumbia, nicméně v poslední možnou chvíli zblokoval Maidan jeho střelu na rohový kop.

V samém závěru první půle rozvlnil síť El Shahat, jenomže radost naplněných tribun byla kvůli ofsajdovému postavení egyptského krajánka předčasná. Al Ain přeci jen vyrovnal šest minut po přestávce. Brazilec Caio obdržel balón do uličky od Shiotaniho. Kličkou se zbavil bránícího protihráče a pak nekompromisně zavěsil k bližší konstrukci. Po hodině hry se několikrát musel činit fantastický Essa.

Nejprve tváří v tvář vychytal Borrého a pak neskutečně jednoruč na brankové čáře zamezil jeho hattricku po prudké hlavičce. V polovině druhého dějství po nedovoleném zákroku Mohameda Ahmada na střídajícího Quinteru dostalo River Plate možnost rozhodnout z penalty, jenomže Gonzalo Martínez orazítkoval břevno a výsledek se proto neměnil. Pak se až do konce základní hrací dobry hrálo opatrně a v tomto duchu se pokračovalo i v prodloužení.

Převrhnout misky vah na stranu domácích mohl ve 118. minutě Mohamed Ahmad, jenomže jeho projektil z voleje reflexivně vyrážel Armani. V penaltovém rozstřelu si strážce "Los Millonarios" hned dvakrát sáhl na balón, jenomže v cestě do sítě mu ani jednou nezabránil. Naopak v poslední sérii se stal hrdinou Essa, když vystihl střelu Enza Péreze a svému výběru zařídil historický postup do finále až z předkola. Naopak hráčům i fanouškům argentinského týmu zbyly jen oči pro pláč.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Coutinho10

wow River out super vykon od domacich

Reagovat
Kepy_FCB

Boca se musí tlemit

Reagovat
rickroll

Čemu? Že čtyřikrát za sebou prohráli (včetně dvakrát ve finále) proti svému největšímu rivalovi, který remizoval s Al-Ainem ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele