Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
12.12.2017 18:00 CET
1 : 0
po prodloužení
(0:0, 0:0)

Reportáž

Grêmio FBPA - CF Pachuca 1:0e

Fotbalisté brazilského Grémia potvrdili úlohu favorita proti Pachuce a po vítězství 1:0 v prodloužení postoupili do finále MS klubů, kde se utkají s vítězem středečního zápasu mezi Realem Madrid a domácí Al Jazirou. Pachuca neměla k premiérové účasti ve finále příliš daleko, ovšem především v prodloužení byl znát úbytek sil po náročném čtvrtfinálovém klání s marockým Wydadem. Oba dva celky sehrají své závěrečné duely v sobotu.

Mexický klub se může pokusit alespoň vylepšit své nejlepší umístění v historii, čímž by bylo třetí místo. Přitom do utkání nevstoupil vůbec špatně a poprvé zahrozil v 8. minutě. Ze střední vzdálenosti se opřel do balónu Honda a jeho pokus letěl zhruba o metr a půl vedle pravé tyče. O něco větší možnost si krátce po odehrané čtvrthodině vytvořil klub z města Porto Alegre, když se k přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů postavil obránce Edílson.

Jeho štiplavá kroucená střela se stáčela pod břevno, nakonec ji přeletěla o pár decimetrů. V dalším průběhu byl k vidění opatrný fotbal a diváci se v prvním dějství žádného vážného nebezpečí nedočkali. Zhruba deset minut po přestávce napřáhl z hranice pokutového území Guzmán a jeho bombu směřující k pravé konstrukci dokázal famózním zákrokem odvrátit na rohový kop gólman Marcelo Grohe. V 60. minutě byl blíže k vedení brazilský celek.

Z nějakých dvaadvaceti metrů vystřelil aktivní Luan a jeho přízemní skákavý pokus fantasticky vytěsnil zkušený čtyřiačtyřicetiletý brankář Pérez na rohový kop. Asi čtvrthodiny před koncem se k další standardní situaci z uctivé vzdálenosti odhodlal Edílson, jeho dobrá střela minula bližší tyčku opravdu těsně. V 80. minutě po centru Urretaviscayi hlavičkoval hodně nadějně Guzmán a prostor tří tyčí netrefil jen o chloupek.

V základní hrací době se již nic dalšího nepřihodilo, o osudu úterního střetnutí rozhodl v 95. minutě střídající Everton. Jednadvacetiletý útočník obdržel přihrávku na levou stranu, pak geniálně vymíchal Aguirreho a z dvanácti metrů zamířil přímo do pravého horního rohu. Mexičané si ještě více zkomplikovali situaci ve 110. minutě, kdy Guzmán v souboji o míč bezohledně přišlápl Mouru a po druhé žluté kartě se předčasně pakoval do sprch.

Pachuca to měla ve zbývajících deseti minutách nesmírně obtížné. Ve 111. minutě dosáhlo Grémio druhé trefy, jenomže ta nemohla být uznána kvůli zřetelnému ofsajdu. O tři minuty později mířil do pravé šibenice Luan a chybělo mu několik centimetrů. Až do závěrečného hvizdu úřadoval na trávníku brazilský výběr a protivníka již k ničemu nepustil.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele