Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
11.12.2016 11:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Mamelodi Sundowns - Kashima Antlers 0:2

Japonský mistr z Kašimy si v Osace poradil se svým druhým soupeřem na MS klubů daleko lépe než v předkole s Aucklandem City, afrického šampióna Mamelodi Sundowns skolil dvěma zásahy Jasušiho Enda a Mu Kanazakiho ve druhém poločase, a zajistil si účast v semifinále, kde narazí na jihoamerický Atlético Nacional.

Kašimský trenér Masatada Išii věděl už dopředu, že tentokráte ho čeká papírově daleko složitější úkol než v prvním utkání. Sundowns v první půli potvrzovali, že svému soupeři hodlají dělat velké potíže. Billiat se dokázal zbavit stopera Šodžiho, následně v šestnáctce hledal spoluhráče Castra, nicméně ten na tuhle přihrávku nedosáhl.

Následně se již Billiat dostal k přímému ohrožení brány ze svého postavení a donutil Sogahatu k prvnímu vážnějšímu zákroku, pak se také osmělil ze střední vzdálenosti Tau, ovšem japonský brankář fantasticky jednoruč zasáhl. Mamelodi i nadále dominovalo, skórovat se zpoza vápna snažil Mabunda, ani on však na Sogahatu nevyzrál.

Až ve druhé půli začali Antlers ožívat, podobně jako tomu bylo i v prvním případě proti novozélandskému protivníkovi. Zkraje druhé půle se natlačil do zakončení Endo, ovšem jeho pokus vytěsnil do bezpečí stoper Ricardo Nascimento. Japonský křídelník o pár chvil později vyzkoušel znovu své střelecké schopnosti, tentokráte však mířil jen nad.

V 56. minutě se do slušné pozice probojoval Doi, ovšem jeho střelu dokázal odhlavičkovat pryč obránce Langerman. Tlak Kašimy narůstal a klub z Pretorie měl velké štěstí, že Nišiho zakončení po hodině hry dokázal na brankové čáře zastavit vracející se Arendse. O pár chvil později již ale jihoafrický mančaft přece kapituloval.

Akasaki poslal centr z pravé strany do pokutového území, kde ho Doi sklepl hlavou pro Enda, jenž tvrdou ránou z voleje překonal gólmana Onyanga. V 69. minutě mohl náskok navýšit kapitán Nagaki, ovšem Onyango byl proti. Nakonec se Kašimě vyplatila spolupráce dvou náhradníků, Kanazaki hravě využil pobídky Suzukiho v 88. minutě.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele