Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
11.12.2016 11:30 CET
0 : 2
(0:0)

Preview: Mamelodi Sundowns - Kashima Antlers

Druhý čtvrtfinálový zápas MS klubů slibuje rychlý fotbal, alespoň to si myslí někteří fotbaloví experti. Japonská Kašima by po úspěšném předkole proti Aucklandu City znovu ráda potěšila domácí fanoušky, jihoafrický Mamelodi Sundowns chce za každou cenu zlepšit náladu po nevalném sportovním roku ve své zemi.

Dobře si nevedla jihoafrická ragbyová reprezentace, fotbalový národní tým nebyl schopný kvalifikovat se na Africký pohár národů v roce 2017. Sundowns tak vlastně zaznamenali největší úspěch v uplynulém roce, to když se jim podařilo triumfovat v africké Lize mistrů. Teprve podruhé vzešel v této soutěži vítěz z jihu Afriky.

Družstvu trenéra Pitsa Mosimaneho se na tomhle mistrovství moc nevěří. Obecně by byl postup do semifinále asi překvapením. "Být na tomhle turnaji je nejen pro mě, ale i pro všechny z nás velká zkušenost," říkal pro oficiální stránky klubu záložník Percy Tau. "Není nemožné, abychom uspěli, protože sami v sebe věříme."

Sotva Kašima oslavila titul v japonské lize, který se urodil jen pár dnů před jejím prvním zápasem s novozélandským soupeřem, už se musela začít soustředit na tenhle turnaj. Úvod zvládla, ale byl to opravdu tuhý boj. "Náročný program spolu s euforií asi hrál roli v našem pomalém začátku," hodnotil po utkání záložník Rjota Nagaki.

Rozhodla vlastně chytrá střídání trenéra Masatady Išiiho. Soupeř se ujal vedení krátce ve druhém poločase, ovšem příchody Šuheie Akasakiho a Mu Kanazakiho hru dosti oživily, a nakonec se Antlers podařilo vítězství strhnout na svou stranu. Především bídný výkon z první půle by ale tentokráte na papírově silnějšího protivníka nemusel stačit.

Jestliže se Auckland City prezentoval jako už tradičně především defenzivnějším a pomalejším stylem hry, pak od Sundowns se dá očekávat pravý opak. Jejich agilní a rychlý přechod do útoku je jejich největší zbraní, což si zajisté Išii plně uvědomuje. Musí zkrátka svůj tým přesměrovat na zcela jiný druh fotbalu oproti minulému klání.

Jeho mužstvo bude i v tomhle souboji favoritem. "Prvních pět až deset minut bude hodně důležitých. Takže když budeme presovat a vynasnažíme se zavírat prostory, mohli bychom diskutovat o nějakém herním plánu," říkal kašimský stratég. "Sledoval jsem video. Víme, že soupeř má rychlé útočníky, takže se je pokusíme zpomalit."

Oba týmy, které jsou na tomto šampionátu historickými nováčky, mají co do činění s Brazílii. Zatímco mužstvo z Pretorie hraje v totožných dresech, jako brazilská reprezentace, v Kašimě jako hráč končil svou kariéru Zico. A nebyl jediným, kdo zde působil. Všech sedm titulů z japonské ligy například získali právě brazilští trenéři.

Tip EuroFotbal.cz: 2

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Vzájemné zápasy

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

Mamelodi Sundowns - poslední zápasy

23.10.2016
Zamalek SC
1:0
Mamelodi
Liga mistrů CAF
F 2.z
15.10.2016
Mamelodi
3:0
Zamalek SC
Liga mistrů CAF
F 1.z
24.09.2016
Mamelodi
2:0
ZESCO United
Liga mistrů CAF
SF 2.z
17.09.2016
ZESCO United
2:1
Mamelodi
Liga mistrů CAF
SF 1.z
23.08.2016
Enyimba
3:1
Mamelodi
Liga mistrů CAF
Sk B
12.08.2016
Mamelodi
neh.
ES Sétif
Liga mistrů CAF
Sk B

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

Kashima Antlers - poslední zápasy

08.12.2016
Kashima A.
2:1
Auckland City
MS klubů
Pl. ČF
05.05.2015
Kashima A.
2:3
FC Soul
Liga mistrů AFC
Sk H
21.04.2015
West Sydney
1:2
Kashima A.
Liga mistrů AFC
Sk H
07.04.2015
Kashima A.
2:1
Guangzhou FC
Liga mistrů AFC
Sk H
18.03.2015
Guangzhou FC
4:3
Kashima A.
Liga mistrů AFC
Sk H
04.03.2015
FC Soul
1:0
Kashima A.
Liga mistrů AFC
Sk H
08.12.2016
Kashima Antlers
2:1
Auckland City
Pl. ČF

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele