Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 3. místo
20.12.2014 17:30 CET
1 : 1
2:4 pen.
(0:1, bez prodloužení)

Reportáž

Cruz Azul - Auckland City 1:2p

Novozélandský Auckland dosáhl v Maroku na svůj historický úspěch a díky úspěšnému penaltovému rozstřelu skončil na MS klubů na třetím místě. Svou spanilou jízdu tak zakončil nejlepším možným způsobem a pro příští ročníky si nasadil hodně vysokou laťku. Mexický výběr byl sice v tomto duelu mírným favoritem, stejně jako proti Sydney ale zaostal za očekáváním a penaltovou loterii nakonec nezvládl.

Tento duel byl speciální tím, že se po devadesáti minutách za nerozhodného stavu nehrálo prodloužení a šlo se rovnou na pokutové kopy. Auckland tak potřetí ze čtyř zápasů remizoval a podruhé se mohl radovat z úspěšného konce, se svým favorizovanějším mexickým konkurentem sehrál vyrovnanou partii a dokonce se dostal do vedení. V úvodu utkání se hrálo z obou stran velmi opatrně, úvodní větší náznak příležitosti si vypracoval mexický Cruz.

Po centru Fabiána se do zakončení dostával Joao Rojas, ale na míč o několik decimetrů nedosáhl. V první opravu velké možnosti se ocitl na druhé straně Tade, který se zjevil v tváří tvář gólmanovi Coronovi, avšak zblízka ho nedokázal propálit a mířil jen do jeho rukavic. Nicméně Auckland se nakonec dočkal vedoucí trefy ve druhé nastavené minutě prvního poločasu, když se dokázal trefit Ryan De Vries.

Po fantastické přihrávce Tadeho na útočnou polovinu převzal De Vries míč a po přetlačované s dotírajícím protihráčem zakončil do horní poloviny branky nad gólmana Coronu. Ihned po změně stran mohl navýšit vedení outsidera Tavano, jenže ten trefil jen Coronu a navíc byl přistižen v ofsajdu. Cruz Azul se dočkal vyrovnávací trefy po necelé hodině hry, skórovat dokázal Rojas.

Valadéz poslal na druhý pokus přesný pas z levé strany na hranici brankového území. Rojas se do balónu nejprve opřel hlavou a byl zablokován, nicméně ten se k němu vrátil a útočník mexického výběru ho nekompromisně napálil do sítě. O pár minut později mohl stejný hráč dokonce otočit vývoj tohoto střetnutí, jenže z první trefil jen Spoonleyho a k dorážce se již nedostal.

Poslední velkou šanci tohoto střetnutí si vypracoval Auckland, když po přihrávce De Vriese vypálil z hranice pokutového území White a jeho dobrou ránu do bližšího rohu dokázal famózně vyrazit Corona. Také penaltový rozstřel byl hodně zajímavý. Prvním neúspěšným střelcem byl Irving za stavu 1:1, ihned na to ale neuspěl Formica. Rozhodujícím momentem byla neproměněná penalta mexického celku ve čtvrté sérii a následně v páté sérii rozhodl o stupních vítězů Aucklandu pohotový Burfoot.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele