Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 3. místo
21.12.2013 17:30 CET
2 : 3
(2:2)
Rozhodčí: Alireza Faghani (IRN) - Hassan Kamranifar (IRN), Reza Sokhandan (IRN)
Diváci: 37.774

Reportáž

Mineiro po dramatu porazilo Guangzhou a je třetí

Fotbalisté brazilského Atlética Mineiro nakonec zakončili MS klubů s jedním vítězstvím a díky tomu si zajistili cennou trofej za třetí místo. Utkání bylo divácky atraktivní a napínavé, čínské Guangzhou bylo blízko historickému úspěchu. V úvodní čtvrthodině padli hned tři branky a čínský celek vedl 2:1, v nastaveném čase úvodního dějství srovnal Ronaldinho. Ten byl následně vyloučen a hosté i v početní nevýhodě rozhodli v první nastavené minutě.

Mineiro využilo lehké nepozornosti soupeře již ve 2. minutě a vsítilo úvodní branku tohoto duelu. Po nepovedeném rohovém kopu a následném špatném odkopu vypálil přesně k tyči Diego Tardelli. Svěřenci kouče Lippiho však dokázali bleskově odpovědět o sedm minut později, kdy se po závaru nejprve chvělo břevno, následně předvedl brilantní zákrok gólman Victor a nakonec se v síti třepetala až třetí přesná střela Muriquiho - 1:1.

Na druhé straně Ronaldinho netrefil horní růžek o pár decimetrů, poté vychytal brankář Shuai Li zblízka Jôa. Čínský výběr otočil skóre utkání po proměněné penaltě po čtvrthodině hry. V pokutovém území byl při střele faulován Gao Lin dobíhajícím Lucasem a následný pokutový kop s přehledem proměnil Darío Conca. O pár minut později mohl čínský výběr své vedení navýšit, jenže po centru Sin Xianga hlavičkoval Elkeson jen do břevna.

V polovině první části se musel Victor vytáhnout proti další ráně Concy a špičkami prstů odvrátil balón na roh, na druhé straně zakroutil Ronaldinho míč z přímého kopu k pravé tyči a famózní zákrok předvedl Shuai Li. Pět minut před přestávkou zakončil Muriqui své sólo pouze do hrudi Victora, Mineiro srovnalo v první minutě nastavení zásluhou Ronaldinha. Ten opět kopl naprosto skvostně přímý volný kop zhruba z dvaceti metrů - 2:2.

Po změně stran mohlo Mineiro otočit utkání, po rohovém kopu Ronaldinha a následné hlavičce Gilberta Silvy se znovu v tomto utkání chvěla tyč. Čínský celek spálil během šesti minut pět velkých šancí. Proti fantastickému Victorovi se neprosadil dvakrát Conca, jednou Muriqui a jednou Elkeson, Zhi Zheng poté trefil pouze břevno. Dvacet minut před koncem zahrozil brazilský celek, kdy po střele Ronaldinha odkopl míč z brankové čáry Kim.

Tři minuty před koncem neunesl nervy Ronaldinho a po faulu na něj zbytečně oplácel, za kopnutí protihráče uviděl od rozhodčího přímou červenou kartu. Když už se nachýlilo prodloužení, tak Mineiro dokázalo rozhodnout. V první nastavené minutě oslabený brazilský tým využil nepozornosti defenzívy soupeře. Tardelli vysunul za obranu svou kolmicí Luana, ten v tváří tvář proti gólmanovi čínského týmu nezaváhal a pohotově rozvlnil síť - 2:3.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 (Ronaldinho)

Reagovat
Bayernista18

Aspoň ten bronz si Ronaldinho snad ujít nenechá ...

Reagovat
RickNash

Reagovat
smazaný uživatel

Fotka ako keby mal obrnu

Reagovat
smazaný uživatel

ale nevyzera tak real-isticky

Reagovat
smazaný uživatel

Uz zmenena no

Reagovat
antimadrista

ronaldinho je king

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho.. to jméno u mě pořád budí takový neskutečný respekt. Je velká škoda, že není v Evropě víc na očích

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nechtěl přijít o další kopačky, tak si nechal dát červenou a zdrhal do šatny.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dinho

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=5yeiFE76j9c za toto ČK?? že se ten bambusák nestydí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

drž pysk.. rasistická ku*vo styd se spíš za sebe šašku.

Reagovat
Neuro

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda co předvádí Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

a tebe by sa chcelo hrat pred vianoci, zapasy navyse, zbytocny turnaj. hraju uplne co potrebuju, nikam sa neponahlaju, beru to ako nutne zlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro me je to ostuda a zklámání..říkejte si co chcete.

Reagovat
smazaný uživatel

no ved aj preto som ten zapas pred cca 15. minutami vypol lebo sa na to fakt neda pozerat.... a dal som si na nete am.univerzitny futbal washington state - colorado state 23:35 v polcase, skvely zapas, skvela atmosfera !

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Na hlavní stránce je výsledek 3:1 a bylo mi dost divný, jak mohlo Guangzhou otočit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho cervena

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele