Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
14.12.2013 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Guangzhou přehrálo Al Ahly a zahraje si proti Bayernu

Guangzhou potvrdilo v souboji s egyptským Al Ahly roli mírného favorita a postoupilo do semifinále MS klubů, kde vyzve na souboj podle mnohých nejlepší klub světa Bayern Mnichov. O svém vítězství čínský klub rozhodl v první polovině druhého poločasu, kde vsítil obě branky. Naopak na vítěze africké Ligy mistrů čeká pouze souboj o páté místo, kde se utká s poraženým z druhého čtvrtfinále Raja - Monterrey.

První poločas byl z obou stran velmi opatrný a ani jeden celek nechtěl udělat výraznou chybu, diváci si rozhodně na své přijít nemohli. Jedinou větší příležitost si vypracoval africký celek zhruba v polovině úvodního dějství zásluhou Solimana, který využil krásné přihrávky Ashoura, jenže brankář Zheng si dokázal s jeho pokusem poradit. Čínský celek vykročil za postupem necelých pět minut po přestávce, kdy vstřelil vedoucí branku.

Po střele Muriquiha dokázal brankář Ekramy vyrazit balón pouze před sebe a do branky ho pak snadno dopravil do sítě Elekeson. Po hodině hry mohlo být srovnáno, nicméně egyptský výběr promarnil dvě stoprocentní příležitosti. Nejprve aktivní Ashour minul branku v jasné pozici, následně se svou střelou nesupěl ani střídající Da Silva. Čínský celek se definitivně uklidnil v 67. minutě a pojistil svůj náskok.

Po krásném pasu za obranu se vyhnul ofsajdové pasti Muriqui a opět tvrdě vystřelil, brankář Ekramy znovu jen balón vyrážel. K dorážce se dostal důrazný Dario Conca a s přehledem pokořil brankáře Al Ahly podruhé. Čtvrthodiny před koncem vypálil technicky střídající Hamdi a mířil na vzdálenější tyč, tu ale o pár decimetrů minul. A když deset minut před koncem neuspěl Rabia proti skvělému Zhengovi, tak se skóre utkání již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Číňani jsou takovým 'těžkým favoritem'? To láká dát dvojku

Reagovat
fantomas

Tak na to se těšim.

Reagovat
smazaný uživatel

Trezeguet

Reagovat
smazaný uživatel

Mně šíleně překvapuje to, že v tom celku jsou dle jmen prakticky jen číňané..... proč tedy ta Čína nehraje výše, když jejich mančaft vyhraje Asijskou ligu mistrů a dokáže porazit nejlepší tým Afriky?

Reagovat
smazaný uživatel

Lippi

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Aldeano

Asi chybí Conca

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Že vyšla 2ka jsem si vůbec nevšiml Díky

Reagovat
Aldeano

Souboj Lippi/Guardiola

Reagovat
smazaný uživatel

Lippi udělá díru do světa i z Číny, to je prostě frajer

Reagovat
smazaný uživatel

to dřív díru do světa udělá KLDR..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Brzy se díry do světa budou dělat především z Číny, možná né tedy přímo ve fotbale, ale...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Čínani jsou fantastičtí. Říkejte si co chcete, ale "moderní" svět jim nesahá ani po kotníky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak urcite, hlavne co se fotbalu tyce

Reagovat
Staenly10

Japonskoo...

Reagovat
smazaný uživatel

V Japonsku bych žít nechtěl kvůli té společnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

To nechápu znám spoustu lidí i sportovcu především ragbistu kteří si japonsko nemohou vynachválit a dokonce přijímají japonské občanství. Právě že hlavně od japonské společnosti by jsme se měli učit. Viděl jsi třeba jak se lidé zachovali po katastrofě 2011? O tom to totiž je jen tak pro zajímavost to třeba srovnej s USA po tom hurikánu nebe a dudy. Ale když jsou pro někoho slušnost či pokora tzv. lidskost sprostá slova, a terčem vtipu tak se asi není o čem bavit a já proč jde naše společnost tak doprdele.

Reagovat
smazaný uživatel

A to uz preco?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V Číně funguje kapitalismus jako byl v Evropě někdy v 19. století a navíc horší, protože firmy jsou vlastněny státem. Přes 400 milionů lidí žije v chudobě, z toho 180 v extrémní chudobě, 100 milionů nemá přístup k pitný vodě, 400 milionů ke kanalizaci. Čína produkuje čtvrtinu světovýho smogu, maj nejznečištěnější řeky, pět milionů dětí tam žije v otroctví. Obroská cenzura svobody slova, médií, potlačování nevládních organizací, porušování lidských práv, lidé jsou neprávem zavíráni a popravováni. Odporná historie plná masakrů (rolnické vzpoury, velká čínská zeď..). A do toho všeho jejich mentalita, ve které odmítají individualismus a tvrdí, že všichni musí být hlavně prospěšní pro společnost. Četl jsem pár příběhů mučení lidí v čínských věznicích, fakt jako v Evropě ve středověku. Jejich ekonomika tak strmě roste proto, že bezpečnost práce, čistotu ovzduší a velikost mezd podřizují zisku.

Snad budeme alespoň diskutovat

Reagovat
smazaný uživatel

A ted něco o karkulce, bože stále dokola celý svět ví že Čína není ráj, ale to není žádná země. Ty uvádíš 5 milionu otroku máš nějaký starý zprávy, když před půl rokem světová agentura uvádí 2 miliony a rozhodně budu věřit víc jí než tobě. Chce si to konečně sundat brejle, ono je prostě momentálně in špinit Čínu a víš proč? Protože západní mocnosti z ní mají strach, kde byla Čína před 30 lety nikoho nezajímala, protože nepředstavovala žádné nebezpečí po stránce finační, hospodářské i vojenské to se ale ted pomalu mění a západní mocnosti mají strach to je prostě fakt a chlapče otroctví a chudoba, asi se budeš divit je i tzv vyspělích zemích, ale o tom snad něco víš a nebo vidíš jenom to co se ti hodí?

Reagovat
smazaný uživatel

A 2 miliony už jsou jako v pohodě??? Západní mocnosti z ní mají strach...hmm...no hlavně že my jsme jedni z nich co??? Možná bych souhlasil jen s tou poslední částí, cos napsal...ale to by tam nesmělo bejt slovo VYSPĚLÍCH... :-DDD Meleš pátý přes devátý a proto...

Reagovat
smazaný uživatel

A taky je Čína krásná země.

Reagovat
The Krupy

Lippi a jeho manšaft vytrieskajú Bayern, a Guardiola dostane lekciu od trénerského mága

Reagovat
iamek

Guangzhou ? Nehral tam bozsky utocnik Dong ?

Reagovat
ACSMan

Dong Fazolka snajp z Manechesteru

Reagovat
smazaný uživatel

ten znak se mi líbí, i když je made in China :D

Reagovat
smazaný uživatel

Guanzhou postoupilo .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No to by bylo ještě hezčí kdyby Číňané potopili Bayern...Guangzhou, send me a gift

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele