Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 5. místo
12.12.2012 08:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Ulsan Hyundai - Sanfrecce Hiroshima 2:3

Fotbalisté japonského mistra z Hirošimy dokázali ve velmi zajímavém utkání o páté místo porazit vítěze asijské obdoby Ligy mistrů z korejského Ulsanu a podařilo se jim tak v asijském derby zachránit alespoň částečně čest japonských klubů v letošním ročníku. Nejvýraznější postavou utkání byl tradiční střelec Hisato Sato, který vsítil hned dvě branky a zařídil tak vítězství Sanfrecce v poměru 3:2.

Ulsan se přitom dostal do vedení už po čtvrthodině hry zásluhou vlastní branky, jenže hostitelé dokázali ještě do poločasu srovnat. Po přestávce se dvakrát během šestnácti minut trefil Sato a korejský celek pouze snížil v páté nastavené minutě. Hirošima využila domácího prostředí a po zásluze dosáhla na velmi cenné vítězství.

V první šanci se ocitl japonský celek, když Yojiro Takahagi využil kombinace se Satem, jenže pálil těsně vedle. Ulsan se dostal do vedení v 17. minutě, kdy po centru Kim Seung Yonga do vápna nešťastně vložil nohu do trajektorie míče Hiroki Mizumoto a před dotírajícím Rafinhou zamířil za vlastního bezmocného brankáře Nishikawu. Nicméně v 35. minutě dokázala Hirošima srovnat a i tentokráte u toho byl Sato.

Ten si po centru Kojiho Morisakiho naskočil do vzduchu a dobře hlavičkoval. Brankář Young-Kwang Kim sice balón vyrazil, ovšem pouze k dorážejícímu Satoru Yamagishimu a ten už měl lehkou práci. Po přestávce začal úřadovat Sato a v 56. minutě otočil stav zápasu. Po centru Yamagishiho se dostal ke střele z deseti metrů a byl přesný.

Další úder přidal v 72. minutě, když po pasu Takahagiho v podstatě zakončoval do prázdné branky a v tuto chvíli se prozatím stal se třemi trefami nejlepším střelcem celého turnaje. V samém závěru v páté nastavené minutě se ještě sice trefil z přímého volného kopu Lee Yong, o vítězi utkání už ale bylo rozhodnuto. Japonský celek tak zakončil turnaj na pátém místě, Ulsan se musí spokojit se šestou příčkou.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele