Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

Reportáž

Ulsan Hyundai - CF Monterrey 1:3

Čtvrtfinále Mistrovství světa klubů dopadlo podle předpokladů a mexický celek dokázal postoupit do semifinále, vítěz asijského kontinentu jasně nestačil a v závěru už pouze dokázal snížit. Monterrey se dostalo do vedení hned v úvodu prvního poločasu a druhou branku dokázalo přidat necelou čtvrthodinu před koncem. Poté ještě svůj náskok navýšilo a Ulsan už pouze snižoval. Mexický celek tak postoupil do semifinále, kde se utká s londýnskou Chelsea.

Před více jak dvaceti tisíci diváci začal mnohem lépe mexický celek, když Aldo De Nigris po centru z levé strany našel ve vápně Jesuse Coronu. Ten využil zmatku v obraně soupeře a z deseti metrů vcelku snadno skóroval. Za další tři minuty mohl favorit vést o dvě branky, avšak hlavičkující De Nigris našel pouze rukavice gólmana Kim Young-Kwanga. V 17. minutě se gólman korejského celku musel vytáhnout znovu, když si poradil s ranou Cesara Delgada.

Poté se dlouhou dobu nic nestalo a hosté v klidu drželi těsné vedení, po přestávce opět pokračovali v převaze. Branky dosáhl hlavou Sergio Perez, nicméně ta nemohl být kvůli ofsajdu uznána. Ulsan i přesto, že prohrával, tak spíše bránil a do žádného ofenzivního výpadu se dostat nemohl. Navíc v 77. minutě jeho naděje na postup definitivně zhasli. Po krásné přízemní kombinaci De Nigrise s Coronou se k míči dostal ve vápně Delgado a nedal Kwangovi žádnou šanci.

Hosté nakonec vsítili o sedm minut později také třetí branku, o kterou se postaral opět ofenzivní zabiják Delgado. Ten využil nádherného pasu z pravé strany od Waltera Ayoviho a prostřelil vše před sebou - 0:3. Poté se již hosté uklidnili a nakonec v 88. minutě také poprvé zapomněli na zadní vrátka. Po dobré přihrávce pálil z pětadvaceti metrů nikým nehlídaný Keun-Ho Lee a jeho pokud zapadl přímo nad ruku gólmana Orozca do šibenice. Ulsan se o páté místo utká s klubem Sanfrecce Hiroshima.

Autor: Viktor Sandev / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ulsan hrál prd, ale jinak se Monterrey v pohodě vyrovná. Takže si ty vaše předpoklady strčte někam. Např minule třeba Kashiwa Monterrey vyřadila, to taky bylo podle předpokladů? Fotbal nejsou jenom čísla a statistiky. To už by jste za tu dobu mohli vědět. PS: Sám trenér Ulsanu říkal, že turnaj berou jako dárek a příjemné zpestření a odech před koncem sezony a na výsledku jim nezaleží, protože Korejská liga právě finišovala a na tu soustředili všechny síly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele