semifinále - odvety
12.01.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Jediný gólový okamžik zápasu (© AFP)

Chelsea slaví postup do finále Ligového poháru

Jediný gól utkání vstřelil v 18. minutě z rohu Antonio Rüdiger. Tottenham se snažil v druhé půli alespoň srovnat, k čemuž mu několikrát chyběly jen centimetry. Po dvou prohrách 0:2 a 0:1 se tak se soutěží loučí.

Podle očekávání se od začátku za úvodní vstřelenou brankou hnali domácí Kohouti, kteří museli pro případný postup stáhnout dvougólové manko z prvního zápasu. První tutovku měl ale na kopačce Romelu Lukaku, který si naběhl na famózní lob Rüdigera, zpracoval si míč a jeho tvrdý pokus skvěle vytěsnil gólman Gollini. Dobíhající Tanganga si následně málem srazil míč do vlastní sítě.

Chelsea převzala otěže zápasu a několikrát Tottenham zatlačila do vápna a hledala si nebezpečnou pozici. A její zlepšený výkon přinesl v 18. minutě úvodní gól! Rüdiger si agresivně naběhl na rohový kop Mounta a ve vzduchu přetlačil slabě vyběhnutého Golliniho. Rüdiger měl ale velké štěstí, protože míč trefil zády do břevna a až od něj se balón dostal do sítě.

Před Kohouty tak stála třígólová překážka a jejich naděje na postup výrazně poklesly. A stejně tak pokleslo i jejich sebevědomí, naopak Chelsea dominovala a v pohodě kombinovala po celé délce hřiště. Ve 33. minutě se do náhlé obří šance dostal Harry Kane! Ten se po prodlouženém rohu od Sanchéze natahoval po míči, který by srazil do prázdné klece. Chyběly mu však drobné centimetry. Kohouti ale konečně po té ledové sprše v 18. minutě přidali a snažili se něco se zápasem udělat. Dokonce mohli zahrávat penaltu, ale po konzultaci s VARem ji sudí odvolal, protože Rüdiger fauloval těsně před vápnem. Do konce poločasu už ale Spurs nezahrozili a stále tak zůstávali o tři branky pozadu.

Antonio Conte však své svěřence o přestávce očividně namotivoval a po pauze se Kohouti vrhli střemhlav za vyrovnáním. V 56. minutě Kepa zastavil unikajícího Lucase. Původně udělenou penaltu nakonec sudí po zhlédnutí videa zrušil. Jen o minutu později se Kepa vytáhl proti nebezpečné hlavičce Emersona Royala. A v 63. minutě už se Spurs radovali z vyrovnání! Po zaváhání Kepy se k míči dostal Kane a pohotově uklidil míč do sítě. Ke smůle domácích, ale stál při zisku míče v ofsajdu a gól tak nemohl platit. Následně už tlak Tottenhamu s přibývajícím časem upadal. V nastavení měli Spurs ještě jednu šanci, ale Kepa se proti Sessegnonovu pokusu zblízka překonal a udržel tak čisté konto.

Autor: David Ullrich / onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Davinson, Dier, Davies - Emerson, Skipp, Hojbjerg, Reguilon - Alli - Lucas, Kane

Reagovat
dinss

Toho Harryho mi je v tom kurníku celkem líto. Je vidět, že na to trosku chčije. Myslím si, že v létě půjde do prdele.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele