semifinále - 1. zápasy
07.01.2020 21:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Citizens vyplenili Old Trafford a jsou blízko finále

Nečekaně jednoznačně se vyvíjelo manchesterské derby v semifinále ligového poháru. Domácí United od začátku nestačili a po trefách Bernarda, Mahreze a vlastenci Pereiry prohrávali v poločase už 0:3. Po pauze alespoň korigoval Rashford.

Citizens o sobě dávali vědět hned od začátku, díky čemuž už v sedmnácté minutě slavili první gól - a byla to trefa výstavní. Bernardo Silva byl za vápnem nikým nerušen, tak si navedl míč do středu na svou levou nohu a nechytatelně do vzdálenější šibenice zavěsil. Po půlhodině Portugalec asistoval u druhé branky. Parádní kolmicí vyslal do samostatného úniku Riyada Mahreze, jenž obešel gólmana a do odkryté klece zakončil.

Tím ale pohromy pro Rudé ďábly neskončili. Mahrez vedl rychlý protiútok bleděmodrých, balón se poté dostal na křídlo k De Bruynemu. Ten se snažil prudce propálit De Geu, jemuž se sice povedlo míč vyrazit, jenže jen do dobíhajícího spoluhráče Andrease Pereiry, který si nešťastně srazil balón do vlastní sítě. A mohlo být ještě hůře, po De Bruyneho centru ale Sterling nedokázal poprvé v historii manchesterských derby skórovat.

I po pauze dlouho hosté dominovali. Po Mahrezově rohu se sám Alžířan dostal ke střele, když mu balón naservíroval Rodri. De Gea ovšem byl připraven. Španělský gólman si poradil i s další Mahrezovou ranou, tentokráte hodně prudkou. Podle hesla "nedáš, dostaneš" tak domácí přece jen udělali sobě i fanouškům radost. Greenwood vyslal Marcuse Rashforda, který přesnou ranou na vzdálenější tyč rozvlnil síť.

Guardiolova družina mohla kontrovat bleskově. Mahrez vytáhl z brány De Geu a předložil míč Sterlingovi, ten ale vystřelil slabě a gólman se stihl mezi tři tyče vrátit. V závěru mohl další gól naděje vstřelit Rashford, ovšem na Brava si nepřišel. Red Devils tak v odvetě na Etihadu, která je na programu 29. ledna, musí svého soka porazit o tři góly.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
waynemarkrooney

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
supporter

0:2

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
t0mmy33MCFC

je to zajimave jak se v derby oboum dari spise venku , my mame z 10 zapasu na OT 7 vyher ... oblibeny stadion

Reagovat
Pharrell

Reagovat
C-M@ster

3:0 - 3x Lingard

Reagovat
Pharrell

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
ttopi

To už ani neni vtipný

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Ranoth

ole ole olééé snad tam ostanes co najdlhsie

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele