32. kolo
22.04.2023 13:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Andreas Pereira (© AFP)

Fulham splnil roli favorita, Leeds je opět blíž sestupovým příčkám

Fulham vyhrál ve 32. kole Premier League nad Leedsem 2-1. Góly padaly až ve druhém poločase a na domácí straně se prosadili Wilson a Pereira. Hosté utkání v 80. minutě zdramatizovali, když si dal vlastní gól Palhinha, ale na závěrečný tlak už se nezmohli.

Oba týmy vstoupily do zápasu velmi opatrně a diváci byli v úvodní dvacetiminutovce ochuzeni o vážnější šance. Ve 14. minutě zajel do protihráče Palhinha a rozhodčí okamžitě vytáhl žlutou kartu. První příležitost měli v 18. minutě hosté. Volný přímý kop pěkně zahrál Roca, ale jeho razantní pokus doprostřed brány bez problému pokryl Leno. Ve 33. minutě zahrozil poprvé Fulham, Pereirova střela z hranice vápna však skončila kousek vedle pravé tyče.

Ve 37. minutě tvrdě fauloval McKennie a za svůj zákrok po právu viděl žlutou kartu. Ve 40. minutě to znovu zkoušel Pereira, ale ani tentokrát proti Meslierovi neuspěl.

Po přestávce měl více ze hry Fulham. V 50. minutě se proti prudkému pokusu Williana vyznamenal jeden z hostujících obránců, který střelu na poslední chvíli zblokoval. V 58. minutě už šli domácí do vedení, Wilson se v pokutovém území dostal k dorážce a střelou pod břevno otevřel skóre utkání. O dvě minuty později na druhé straně pálil z hranice vápna Summervile, jeho pokus však mířil těsně vedle pravé tyče.

Druhý poločas pokračoval ve vysokém tempu a v 60. minutě po střele aktivního Pereiry zazvonilo břevno. V 72. minutě se brazilský záložník konečně dočkal, v malém vápně se zcela nehlídaný dostal k balónu a zblízka ho uklidil do odkryté brány. Hosté utkání zdramatizovali o tři minuty později, když si nešťastně srazil míč do vlastní brány Palhinha.

Fulham už si těsný náskok uhlídal a po druhé ligové výhře v řadě se posunul na deváté místo, Leeds je šestnáctý.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele