14. kolo
02.12.2014 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Queens Park Rangers 2:0

Swansea se po dvou kolech vrací na vítěznou vlnu a naopak QPR po vitální výhře nad jiným nováčkem z Leicesteru padá zpátky na zem. Velšané měli na Liberty Stadium více ze hry v podstatě celou dobu, góly však padaly až v závěrečné čtvrthodině...

Gólman hostujícího celku Robert Green nemá na Swans příliš dobré vzpomínky. Právě proti nim totiž před časem debutoval v dresu QPR, a Velšané ho tehdy nijak nešetřili - nasázeli mu pět branek při jasné výhře 5:0. Dnes se však někdejší brankář West Hamu ihned jal všechnu újmu vracet i s úroky.

Hned zkraje například Bony předvedl super míčovou techniku a bez váhání narýsoval kolmici pro Routledge, na něm si už ale v souboji tváří v tvář smlsl skvělý Green. A bývalý anglický internacionál musel být ve střehu i nadále - jako třeba v osmé minutě, když proti němu na přední tyči hlavičkoval po rohu Bartley.

Po necelé půlhodině Greena od další práce uchránil vynikající blok Yun Suk-younga, avšak brankář QPR musel být zpět v akci o pár minut později při skvělém přímém kopu Sigurdssona, jehož projektil vytahoval doslova heroicky přímo nad brankovou čárou. Až by si jeden bez přítomné technologie lámal hlavu, jestli to již nebylo za.

Hoops se na půlku soupeře v úvodní části dlouho ani nepodívali, a jakž takž se osmělili teprve kolem 40. minuty. Tehdy Kranjčar jen taktak stihl odcentrovat na důrazného Fera, kterého zblízka vychytal Fabianski; a o něco později své štěstí ze střední vzdálenosti marně pokoušel Vargas.

Robertu Greenovi se dnes dostávalo celkem dost pomoci od spoluhráčů v poli; a pokud to v první půli byl Yun Suk-young, hned na začátku té druhé se činil pro změnu Richard Dunne. Ve spolupráci s irským stoperem nejprve Green zabránil ve skórování Bonymu; a další pokus útočníka z Pobřeží Slonoviny potom zvládl zablokovat již sám Dunne, na vlastní pěst.

Bony Wilfried byl nejaktivnějším hráčem druhého poločasu taky nadále, pořád ho ale provázela minimální přesnost v koncovce. Jednou takhle pálil pouze doprostřed brány, a když už mu v 68. minutě ideálně sedla střela z voleje, vytáhl se Robert Green s dalším fantastickým zákrokem.

Střílení gólů tak dnes bylo výjimečně na jiných hráčích. Nejdříve se v 78. minutě krásnou křižnou ranou levačkou prosadil Ki Sung-yueng, a jen chvíli nato bylo o zasloužené výhře domácích definitivně rozhodnuto. První Dyerův pas na Bonyho sice ještě zablokoval Caulker, napodruhé už ale domácí křídelník hledal z druhé vlny nabíhajícího Routledge a ten se z hranice šestnáctky nemýlil - 81. minuta, 2:0 a hotovo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
Sotuen

2:1 teda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele