3. kolo
31.08.2013 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stoke díky Pennantovi veze tři body z West Hamu

Na své už druhé vítězství ze tří odehraných kol dnes dosáhl Stoke City, který si veze překvapivé tři body z půdy West Hamu. Rozhodně se však nejedná o nezasloužený výsledek, hosté totiž byli po většinu zápasu aktivnějším celkem. Rozhodující zásah má na svědomí ze dvaaosmdesáté minuty Jermaine Pennant.

První výraznější možnost zápasu přišla už v deváté minutě, kdy se do zakončení probil Kenwyne Jones a jen centimetry ho dělily od úvodní trefy, nakonec míč ale branku těsně přeletěl. Stejný hráč se pokoušel o střelu i o malý moment později, kdy už dokonce i zvládl trefit vymezený prostor, jenže pro změnu hlavičkoval příliš slabě, a tak Jaaskelainen bez potíží zasáhl.

Ve čtyřiadvacáté minutě se domácí brankář musel vyznamenat mnohem více, když vytáhl naprosto neuvěřitelné zákroky proti ráně Wilsona a snad ještě nebezpečnější dorážce Walterse. Po půlhodině hry se poprvé výrazněji ukázal také West Ham, po Jarvisově skvělém centru však Maiga mířil těsně vedle. V závěru prvního poločasu pak ještě Jonese od další výborné možnosti oddělil skvělý zákrok Reida.

I po návratu ze šaten byli Potters lepším týmem na trávníku, Etheringtona ovšem připravil o zřejmě gólové zakončení klíčovým zákrokem Collins. Pak se do další možnosti dral Jones, ani on ale neměl štěstí. V závěrečné půlhodině se už přece jen obraz hry trochu změnil a byli to Klasiváři, kdo najednou držel míč více na svých kopačkách a po stranách hrozil obraně Stoke.

Jarvis ovšem jednou Maigu těsně nenašel, podruhé zase domácí útočník mířil nepřesně. Bylo jasné, že o vítězi rozhodně jediný gól, a ten nakonec vstřelili hosté. Střídající Jermaine Pennant byl na hřišti teprve nějakých pět minut, když si postavil balón k rozehrávce standardní situace, zakroutil ho přesně k tyči a zařídil pro svůj tým důležité tři body. West Ham na odpověď neměl, a tak utkání skončilo nejtěsnějším výsledkem 0:1.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

west ham neprohraje 1:0 nebo 1:1

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
hawk

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele