38. kolo
19.05.2013 17:00 CET
5 : 5
(1:3)

Reportáž

Fergusonova éra skončila stylově: historickou desetibrankovou plichtou

Sir Alex Ferguson skončil, a když už při tom neměl vyrovnat svůj nejlepší bodový výkon v čele Man Utd, zasadil se závěrem alespoň o jeden jiný, zcela unikátní zápis do dějin této soutěže. Vůbec poprvé v éře Premier League se pod jeho dohledem narodila divoká remíza 5:5. Jejím hlavním aktérem byl Belgičan Romelu Lukaku, který se stal teprve třetím autorem hattricku do sítě United...

Sir Alex Ferguson se dnes na The Hawthorns pohodlně usadil ke sledování 1500. vystoupení svých svěřenců, bezmála 10 tisíc dnů po své premiéře na lavičce United. A jelikož se už ani zdaleka o ničem nerozhodovalo, možná si netradičně i on sám užil zcela nespoutané představení, jaké se před jeho zraky odvíjelo příštích 90 minut. Všechno to začala již po šesti minutách jedna z vůbec posledních posil Fergusonova Man Utd, Shinji Kagawa. Ten milerád využil jistých zmatků v obraně WBA, aby doklepl do sítě Hernandézův centr.

V tu chvíli - respektive o tři minuty později, když si Olsson vstřelil vlastní gól - to vypadalo na hotový koncert uvolněných hostů. Albion přeci jen minule hrozivě selhal v souboji s Norwichem, a tak nebylo divu, že si jej nyní podával i letošní mistr. Vše navíc vypadalo tak snadně, až divák mohl nabýt dojmu, že jde o přátelské utkání. Büttner takhle po půl hodině hry zvyšoval už na 3:0 prudkou ranou z těžšího úhlu.

Jenže vše nakonec nemělo probíhat tak hladce, jak se zprvu zdálo, čemuž nasvědčovalo už Morrisonovo snížení těsně před pauzou. Po obrátce se potom probudil rovněž Romelu Lukaku - a ta pravá show mohla začít. Belgičan se prvně prosadil po 50. minutách přízemní střelou z necelých 20 metrů, aby si hned pro sebe po centru Valencii urval kus pozornosti publika také Van Persie, okamžitě následovaný Hernandézem. 2:5 - a jeden by snad již podruhé v zápase prohlásil za jasného vítěze Man Utd.

To by se ovšem hrozivě zmýlil. Rozhodla především 81. minuta, kdy svým dílem k neuvěřitelnému comebacku stihl přispět jak Lukaku, tak Mulumbu. Kmenový útočník Chelsea se potom do společnosti Dirka Kuyta a Davida Bentleyho, jakožto dalších dvou autorů hattricku proti slovutné firmě z Manchesteru, přihlásil v 86. minutě, když díky váhavé defenzívě United protlačil balon za čáru ze vzdálenosti pár kroků. Vzniknout tak dal již druhému desetigólovému střetnutí v tomto ročníku (tím prvním byl debakl Newcastlu Arsenalem, 7:3).

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdo bude trénovat?

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Devil

0:5 pro Sira!

Reagovat
zekq

Co ten kurz United

Reagovat
smazaný uživatel

divis se?

Reagovat
smazaný uživatel

SAF chce urcite svuj posledni zapas vyhrat, to je jasne

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslim že Man U bude chtit vyhrat a ten kurz je krasný

Reagovat
PePiG7

tomu se rika rozlucka

Reagovat
smazaný uživatel

parádní fotbal Lukaku má fakt budoucnost .... ale vyhrát jsme měli ... ... tak a ted' sledovat co se bude dít na trhu :)

Reagovat
smazaný uživatel

to dali fergusonoj na rozloučenou pěkně sežrat

Reagovat
smazaný uživatel

proč nehraje Nani??

Reagovat
ryzskej

V tuto dobu už nejspíš někde slaví se spoluhráči.

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra by byla lepsi.. ale kluci nechali jeste poradne vycukat SAF at ma proc se vratit na lavicku

Reagovat
smazaný uživatel

Ne uplne idealni rozlucka pro SAFa, ale i tak titul ma. Jakej musel bejt svetovej kurz na plichtu za stavu 2:5 v ty 80 minute? Kuurna. A Lukaku doufam ze uz bude pouzitelnej pro Moua, k Dembovi jako delanej, dva Drogbove v utoku, pod mii

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/4678bea3cf2f6ef606522058dce06105/

No góly byly takový obyčejný, ale výsledek krásnej. Premier league ukázala na závěr sezony svoje kouzlo a už se těším na příští rok a hlavně na MOTD....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele