28. kolo
02.03.2013 16:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Sunderland AFC - Fulham FC 2:2

Čtyři branky viděli diváci na Stadium of Light, kam přijel Fulham; domácí nakonec uhájili remízu 2:2, kterou svojí vyrovnávací brankou zajistil Stéphane Sessegnon.

Hosté přitom vedli už 2:0 po pouhých 35 minutách zásluhou penalty Dimitara Berbatova a doklepnutí Saschy Riethera; za Black Cats ještě před pauzou snížil z další penalty Gardner, a konečnou podobu skóre dal 20 minut před koncem beninský záložník. Pro Sunderland jde o první bod po třech po sobě jdoucích ligových porážkách..

..mohly však být i tři, kdyby sudí vyslyšel volání Adama Johnsona po penaltě; domácí záložník se jí dožadoval za údajnou ruku Frimponga. Přestože je remíza nakonec zaslouženým výsledkem, zpočátku se zdálo, že Sunderland nemá šanci svoji hrozivou sérii prolomit; už v 16. minutě Fulham vedl, když byl Gardnerovi odpískán faul na Dejagaha ve vápně. Míč si na puntík postavil Berbatov a nezaváhal - 0:1.

O devět minut později se sice Dejagah málem zapsal do tabulek křížnou střelou, ale na další gól se čekalo až do 35. minuty. Berbatov získal míč při bránění Johnsonova rohu a založil rychlý brejk, v němž se Fulham dostal do přečíslení a iránský střelec mohl pálit z ostrého úhlu; Mignolet jeho pokus sice odvrátil, ale pouze ke kopačkám Riethera, který tak měl už snadnou práci - 0:2.

Fulhamská radost však neměla trvat příliš dlouho; o chvíli později totiž sudí Halsey k překvapení diváků odpískal další penaltu. Byla tak oceněna Senderosova přetahovačka s Grahamem; exekutorem byl Gardner, a se svojí dělovkou se příliš nerozpakoval - 1:2.

To byla vůbec první domácí střela na branku, ale Black Cats se po kontaktním gólu rychle zvedli a ještě v první půli mohl vyrovnávat Sessegnon, jenž však neuspěl proti pozornému Schwarzerovi. Dvě minuty po přestávce následovala spolupráce mezi Fletcherem a Grahamem, zakončená odfláknutou střelou.

Na druhé straně ve 49. minutě zahrozil zdálky Berbatov, ale byl to Sunderland, kdo už v té době držel otěže zápasu pevně v rukou. Alfredu N'Diayemu se ještě skórovat nepodařilo (a to ani nadvakrát během jediné minuty), ale Sessegnon už napodruhé vyrovnal - a to jen pár vteřin poté, co domácí včasným vyběhnutím proti Berbatovovi zachránil gólman Mignolet. Bývalá opora PSG se dostala k míči nějakých 15 metrů od brány a uklidila jej za Schwarzera - 2:2.

V 75. minutě pak mohl rozhodnout Fletcher, ale na Gardnerův pas nakonec nedosáhl; na druhé straně spálil obrovskou šanci Berbatov, který vyslal na Mignoleta hodně slabou střelu. Poslední šancí zápasu tak mohla být třetí penalta, ale sudí se rozhodl posoudit incident ze 79. minuty jako čistý; Frimpong rukou podle něj nehrál.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Fletcher, Graham)

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

ZERO LA ZERO.

Reagovat
rickroll

Senderos 2-2 Fulham,to máme za ten Harlem Shake...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele