27. kolo
23.02.2013 13:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Cottagers napotřetí konečně skórovali a hned je z toho vitální výhra

Fulham si znovu vystačil s málem gólů, avšak po dvou výsledcích, které mu v takových "under" zápasech nešly úplně k duhu, tentokrát boduje naplno. Na domácí půdě nenechal vsítit Pulisovy Potters a po jednom geniálním záblesku Dimitara Berbatova se tedy na svého dnešního soupeře divže bodově nedotahuje.

Nezaujatý divák zejména před přestávkou docela trpěl při představě, že právě tohle má být předstrčený, tedy speciální článek sobotního programu. Ani Fulham ani Stoke docela přirozeně nenabízely příliš fotbalovosti; tím spíš, když takový Ruiz po dlouhodobém marodění ani zdaleka nepřipomíná sebe samotného z podzimní části sezony, a když Etherington na druhé straně jen málokdy komunikoval se spoluhráči (respektive oni s ním - například Walters v šesté minutě odmítl šikovnému kolegovi nahrávat do prázdné).

O to víc si ovšem fanoušek užíval pohledu na Dimitara Berbatova. Bulhar se rozehříval docela zvolna, přesto od počátku působil přinejhorším jako skrytá hrozba. Po jednom z Rietherových centrů kupříkladu nadvakrát zakončoval nad břevno. I bez Berbatovovy přítomnosti se nicméně tvořily šance, což bylo vlastně jediné plus úvodního dějství - přes nekoukatelnou mezihru se alespoň hojně střílelo.

Riise takto předvedl jeden zajímavý průnik, Karagounis málem trestal nepochopitelně žlutého N’Zonziho "facana" z přímého kopu a Ruiz si v jednu chvíli zahrál na Maradonu, když jednoruč volejbalovými "prsty" poprvé dotlačil míč do sítě. Samozřejmě nelegálně.

To jako by všechny odradilo a v následujících minutách jsme přihlíželi čím dál línějšímu fotbalu - houstnoucí nudu však utnula paráda, která do tohoto utkání vskutku nezapadala nejvíc, jak mohla. A kdo jiný ji mohl mít na svědomí než Berbatov, že? Ten po neúspěchu Rietherova centru odmítl spekulovat a předvedl volej, nad nímž zůstával rozum stát. Snášející se míč napálil naprosto dokonale, aby vymetl bližší šibenici Begovićovy klece.

Do druhého dějství nastoupili mnohem lépe vypadající Potters, kteří v klasickém 4-4-2 a se dvěma normálními hroťáky snadněji přecházeli do útočné fáze. V součtu jim to však bylo docela dobře k ničemu. Schwarzer se při akcích ze hry dál netřásl, a když už jednou čelil slibné standardní situaci, svůj tým perfektně podržel. Konkrétně je řeč o 55. minutě, kdy Dejagah nezastavil Sheův centr jednou, nýbrž rovnou dvěma rukama, a tak se nutně musela kopat penalta; Schwarzer se nicméně krásně natáhl k pravé tyči a odmítl jinak poměrně spolehlivého exekutora Walterse.

Od té doby už hrozili spíše Cottagers. Ruiz s Berbatovem předvedli nádhernou artistickou show, aby Stoke zachraňoval další pohotový reflex Begoviće, a krom toho ještě Fulham nedotáhl ke zdárnému konci jednu další akci taženou Berbatovem a neslavně zakončenou Sidwellem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1/2:2

Reagovat
rickroll

Přání: 2:0

Realita:9 žlutých(z toho 8 pro Stoke),2 červené,9001 free-kicků za zápas,37 dlouhých vhazování,dramatická scénka s pádem Karagounise,Ruiz si obnoví hamstring a někdo další(Riether,Emanuelson) si něco zlomí,frustrace Berbatova a faily Senderose..

Co se týče skóre,tak s velkým štěstím bychom se mohli dočkat gólu...

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý odhad

Reagovat
rickroll

Stoke ty 2 červené měl dostat....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele