31. kolo
01.04.2013 21:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

QPR výsledek s Fulhamem nezvrátil a topí se na dně tabulky

Na velké problémy si zadělal Queen’s Park Rangers v boji o udržení. V západolondýnském derby s Fulhamem prohrál na Craven Cottage 3:2 a na nesestupové příčky ztrácí sedm kol před koncem sedm bodů. Prvních 41 minut si nechali nasázet tři góly a povedený závěr prvního a celý druhý poločas nepomohl - QPR na body nedosáhli.

Smutným hrdinou úvodního dějství a vlastně celého klání se stal jindy skálopevný Christopher Samba. Zkázu QPR načal už v sedmé minutě, kdy v pokutovém území neobratně podkopl Dejagaha a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Exekuce se chopil Dimitar Berbatov a nemýlil se. S ledovým klidem poslal Césara na druhou stranu a otevřel skóre - 1:0.

Ještě většího kiksu se Samba dopustil o čtvrthodiny později. Liknavostí v rozehrávce dovolil hladovým forvardům Fulhamu zbavit jej míče před vápnem, k balonu se posléze dostal opět Berbatov, který ho cizelérsky šajtlí propasoval přes Césara do sítě - 2:0. Třešničkou pak byla situace po čtyřiceti minutách hry, kdy Hangeland patičkou nádherně oslovil Ruize, ten stříleným centrem přes Sambu napálil hlavu Hilla, jenž dovršil hrůznou pasáž zápasu pro QPR - 3:0.

Jek utkání vypadalo takřka rozhodnutě, gól do šatny v podání Adela Taarabta vše naprosto převrátil naruby. Giorgos Karagounis přišel o míč na polovině hřiště, marocký špílmachr s ním doběhl téměř k vápnu a parádní ranou k tyči snížil na 3:1. O zápletku pro druhý poločas bylo postaráno a Craven Cottage podstatně znervózněl.

Do druhé půle vstoupili svěřenci Harryho Redknappa stejně skvěle, jako skončili tu první. Smolař Karagounis v šestnáctce fauloval Taarabta a Loic Rémy měl jedinečnou šanci vsítit kontaktní gól. Penaltu ale kopl bídně a Mark Schwarzer skokem k levé tyči dokázal jeho střelu chytit. Už o pár minut později ale Francouz svou chybu napravil. Převzal na ofsajdové hranici přihrávku Mbii a dělovkou, kterou o břevno rozvlnil síť, dal svému týmu naději - 3:2.

QPR toužil po vyrovnání a blízko byl Townsend, jenž řádně australského brankáře protáhl ranou k tyči. Chyby v úvodu zápasu pak mohl v sedmdesáté minutě napravit Samba, ale z otočky v dobré pozici bránu těsně minul. Do role spasitele se málem vtělil nejprve Rémy a po něm Zamora. Čtvrt hodiny před koncem si Loic Rémy pohrál ve vápně s Hangelandem, jenže pálil nad. Po něm pak skvělou střelou donutil k parádnímu zákroku Schwarzera druhý jmenovaný hrot.

Asi za minutu navíc dodal obrovskou šanci už tak povzbuzeným hostům Sidwell. Ryšavý záložník si příliš předkopl míč, surově zajel do Traorého a byl vyloučen. Jenže jako by to Rangers spíše svazovalo a nedovedli si vytvořit kýžený tlak. Jenas pálil pět minut před koncem vedle brány a z dlouhých nákopů hosté nedokázali vytěžit ani "ň". QPR tak opět snížili svoji naději na setrvání v Premier League.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

očekávám menší překvapení 1:2 ( Berbs - Remy, Samba)

Fulhamu už o moc nejde.

Reagovat
rickroll

právě,že když FFC o nic nejde,tak hraje mnohem líp

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mnohý to může být překvapení, ale Harry stou zdánlivě ztracenou situací něco uděla a zachrání se...je totiž naroděný vyhrát .

Reagovat
smazaný uživatel

narodeny

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
rickroll

QPR se bohužel asi zlepšilo(během té doby co 4x vyměnili celý tým ) ,takže 5:0 by mohlo letos stačit.

Každopádně musíme napravit totální fail z prosince a snad definitivně je ukončit

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
NuFc23

dufam, ze QPR prehraju a pojdu o ligu nizsie

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
freakmarena19

1:2(Remy,Townsend,Berbatov)

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
vanGomm

Tip X2.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný vývoj utkání... kdo by to čekal!? 55 minuta a je to 2:3... jsem zvědavý na zbytek... vůbec si teď netroufám tipovat

Reagovat
ManUnited

3:2

Reagovat
ManUnited

Takhle by ta tabulka mohla vypadat i na konci sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

můžeš si být jistej tím, že takhle vypadat určitě nebude

Reagovat
rickroll

ta 2.půle od FFC byla jen trolling QPR a Harryho (a se spravedlivým rozhodčím by to bylo 5:2)

Wigane,nezklam mě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele