35. kolo
02.05.2009 16:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan opět branku nevstřelil, remizoval s Boltonem 0:0

Severozápadní derby mezi domácím Wiganem a hosty z Boltonu branky nepřineslo. Přestože měly oba týmy spoustu dobrých příležitostí, pochvalu si zaslouží především gólmani obou mužstev.

"Viníkem" bezbrankového stavu byl hlavně gólman hostů - finský reprezentant Jussi Jaaskelainen, který v prvním poločase hned třikrát vychytal hráče Wiganu. Dvakrát se proti němu neprosadil Rodallega, potřetí byl na něho, přestože z veliké vzdálenosti, krátký Egypťan Mido. Wigan tak pokračuje v matných výkonech, z posledních čtyř zápasů ani jednou nevyhrál a vstřelil jedinou branku. Bolton si podruhé za sebou připsal bod, v minulém kole totiž potrápil Aston Villu, a také díky tomu se posunul o místo výš - na dvanáctou příčku. Přímo tak nyní sousedí se svým dnešním soupeřem z Wiganu.

Rodallega chtěl hned ve druhé minutě zrušit prokletí, které si s sebou jeho tým táhne už od začátku roku - přestal totiž dávat góly. Kolumbijský útočník využil nahrávky Mida, přehodil si míč na silnější levačku a div že nepřekonal Jaaskelainena. Ten dokázal jeho střelu vyrazit pouze za pomoci tyčky, která nakonec odvrátila míč definitivně mimo nebezpečí. O pár minut později ukázal své "umění" také hostující Kevin Davies, který ostře, přesto čistě, zajel do Mida. Chvíli se zdálo, že se egyptský útočník nechá vyprovokovat k šarvátce, vše ale utnul rozhodčí Mike Jones.

Domácí se ale i nadále snažili spíše útočit a výsledkem byla střela Charlese N'Zogbii z desáté minuty. Jeho rána levačkou ale chytila opačnou faleš a do branky se nevešla. Z úvodního náporu Wiganu nic nepramenilo, a tak se ukázali i hosté. Chris Kirkland vyrazil přímý kop McCanna pouze před sebe, Cahill z voleje napálil obránce Figueroua, od kterého se míč nakonec odrazil pouze do břevna.

Do další šance se dostal Rodallega, který nadále čeká na svůj první gól v soutěži po lednovém pětimilionovém přestupu z Necaxy. Jeho chytrou teč po Valenciově přímém kopu ale opět dokázal zneškodnit jistý gólman hostů. Boltonu se příliš nedařilo, a i proto změnil své rozestavení z 4-3-3 na klasických 4-4-2. Díky tomu se jim více dařilo ve středu pole a neztrácel zbytečně míče. Ke konci poločasu ještě přišlo po jedné veliké příležitosti na obou stranách. Nejdříve se do šance probil hostující útočník Johan Elmander, který obral o míč obránce Figueroua, následně ale zamířil zpoza pokutového území pouze do ochranné síťky. V první minutě nastavení pak z pětadvaceti metrů napřáhl Mido, který pořádně protáhl Jaaskelainena. Dorážka Taylora už byla posouzena jako ofsajd.

Komplikace Wiganu přišly těsně po začátku druhé půle, kdy musel kvůli zranění odstoupit Melchiot a následně i jeho kolega z obrany Scharner. Na hřiště se tak podíval Boyce s Edmanem. Ztráta dvou obránců ale na Wiganu nebyla znát a nadále se snažil vstřelit úvodní branku. Rodallega si naskočil na Valenciův centr zprava, jeho slabá hlavička ale neznamenala pro Bolton nebezpečí. Mnohem nebezpečnější se zdál McCannův pokus na druhé straně, ten si ale ani zblízka na Kirklanda nepřišel. Šance střídala druhou a o chvíli později pálil za Wigan Mido, jeho volej po přihrávce Rodallegy skončil mimo.

Ani Bolton se nevzdával a znamenal pro obranu Wiganu neustálé nebezpečí. Elmanderova tečovaná střela skončila jen těsně vedle pravé tyčky, zatímco Tamir Cohen po McCanově rohu hlavičkoval nad branku. Právě autor nebezpečné hlavičky byl jediným mužem hostů, který zápas kvůli střídání nedohrál; nahradil ho Mustapha. Za Wigan nastoupil Amr Zaki, který přišel místo Mida.

Pět minut před koncem zápasu se ve veliké příležitosti objevil Kevin Davies. Ten svou hlavičkou nadělal Kirklandovi veliké potíže a gólman domácích ji zlikvidoval pouze za pomoci brankové konstrukce. Hra už ale byla předtím přerušena za faul hráče Boltonu. Poslední šanci na vstřelení branky v napínavém zápase tak měl v první minutě nastavení Lee Catermole. Ten ale z veliké dálky bránu netrefil a Wigan tak nadále vstřelil v roce 2009 pouze sedm branek.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Verim Boltonu a preju jim alespon remizu. Wigan je bez formy, takze remiza se nabizi

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele