35. kolo
02.05.2009 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Portsmouth FC - Arsenal FC 0:3

I ve značně obměněné sestavě potvrdil Arsenal výtečnou formu. S řadou mladíku dokráčel na půdě Portsmouth v poklidu k vítězství 3:0.

Už od úvodních minut byla v Portsmouthu k vidění zajímavá podívaná. Jako první mohl rozvlnit síť domácí Mullins, jeho střelu ale dokázal vychytat gólman Fabianski. V 7. minutě se dopustila chyby obrana Arsenalu, když mnoho prostoru dala Belhadjovi, jenž se prodral až ke střele, ale v zakončení zklamal - scházela mu přesnost. V 13. minutě se dokázal poprvé v zápase prosadit Arsenal. Další z řady svých klasických chyb předvedl gólman David James a dal možnost ke skórování Nicklasi Bendtnerovi. Hlavička dánského reprezentanta proklouzl domácí jedničce nepochopitelně až do brány.

Vedení mohl krátce na to pojistit ještě Carlos Vela, ale neuspěl. Výbornou příležitost, jak s nepříznivým stavem něco udělat, měl Peter Crouch, jemuž se dokonce povedlo nastřelit tyčku, jenže od ní se míč odrazil vedle. Portsmouth toužil ještě v první půli vyrovnat, ale v závěrečných minutách si situaci značně zkomplikoval. Davis zfauloval v pokutovém území Aršavina a rozhodčí se nerozpakoval a odpískat penaltu. Tu proměnil bez větších problémů Bendtner a připsal si druhý gól v utkání.

Trochu znepříjemnit Arsenalu poklidný zápas mohl hned na začátku druhé půle útočník John Utaka, to by ale musel mířit o něco přesněji. Jenže krátce na to přišla další šanci Pompey, kterou spálil pro tentokrát Peter Crouch, jenž míč poslal nad břevno, a tak se skóre stále neměnilo. Domácí fotbalisté začali skutečně skvěle, v 53. minutě měl další šanci Kanu, ale dokázal vybojovat pouze roh.

Všechny tyto nevyužité šance se Portmouthu vymstily, a to již v 57. minutě. O vítězi tohoto střetnutí v podstatě rozhodnul třetím gólem za zády Davida Jamese mladíček Carlos Vela. Se svou pozemní střelou propálil vše co mu stálo v cestě a vstřelil svůj vůbec první branku v Premier League. Mexický mladík mohl dokonce přidat i čtvrtý gól, ale James jej už dokázal vychytat. Závěrečné minuty utkání svěřencům kouče Harta pořádně znepříjemnil Noe Pamarot, který viděl v 78. minutě červenou kartu. Arsenal početní výhody už využít nedokázal, mrzet jej to ale pochopitelně vůbec nemusí.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Lahvac-CZ

1:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Go Gunners Go ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Supeeeeeeeeeeeer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele