základní skupiny - skupina A, 3. kolo
01.08.2012 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Domácí Britové porazili i Uruguay a vyhráli skupinu A

Uruguay na olympijském turnaji končí! Po porážce se Senegalem nestačila ani na domácí výběr složený z Angličanů a Velšanů a po brance Daniela Sturridge prohrála s Velkou Británií 0:1. Hvězdné útočné duo Suárez - Cavani ani napotřetí nevsítilo ani branku a opouští Londýn se zklamáním.

Britové šli do zápasu s vědomím, že jim stačí bod za remízu, zato Uruguay vzhledem k výchozí pozici musela hrát na vítězství. Remíza by Jihoameričanům stačila jen v případě, že Senegal prohraje se Spojenými Arabskými Emiráty minimálně o čtyři branky. Aktivněji přesto začali utkání mohutně podporovaní Ostrované, kteří dnes nastoupili bez Ryana Giggse. Na jeho místo se postavil Scott Sinclair. Do sestavy se vrátil obránce Chelsea Bertrand i jeho spoluhráč Sturridge.

A byl to právě nováček v základní sestavě Sinclair, kdo se zapsal pod první zajímavější událost. Jeho střela ze sedmé minuty byla nicméně ztečována a brankář Campana s ní neměl výraznější problémy. Natahovat se musel Butland, když po centru Viudeze hlavičkoval nad stoper Coates. Břevno přestřelil i pokusem zpoza vápna záložník Ramirez.

Vzrušení v ochozech vzbudil v 28. minutě Ramsey, který převzal míč od velmi aktivního a s páskou hrajícího Craiga Bellamyho, otočil se s ním a křížnou ranou na zadní tyč jen těsně minul bránu. Stejně si vedl o chvíli později střelou z dálky obránce Taylor. Pearcův výběr se radoval až v samém závěru poločasu, gól do šatny vsítil po přihrávce Brittona Daniel Sturridge - 1:0.

Uruguay po "obrátce" musela nutně skóre otočit a k vyrovnání byla blízko už po osmi minutách. Suárez obral o míč nedůrazného Caulkera ve vápně a po kličce dalšímu obránci se ocitl sám před Butlandem. Mladý gólman nicméně domácí výběr skvěle podržel. Za čtyři minuty mohl pojistku Britům dát Sturridge, po nájezdu z boku ale Campanu neprostřelil. V šestašedesáté minutě pak na zadní tyčku kroutil technicky míč Taylor, jenže ani on síť nerozvlnil.

Snaha Jihoameričanů byla marná, nedokázali se dopracovat ani k alespoň platonickému tlaku, Angličané a Velšané drželi otěže zápasu pevně v rukou a nepouštěli soupeře do nebezpečných pozic. Pět minut před koncem navíc hrdina utkání Sturridge zpoza vápna málem zvýšil na rozdíl dvou branek, ale tygří skok k tyči uruguayského gólmana mu radost překazil. V závěru už docházelo spíše k potyčkám mezi hráči než k fotbalu a v samotném závěru Butland vychytal i přímák Suáreze. Domácí tým tak slavil druhé vítězství v turnaji. Favorizovaní Uruguayci jedou domů už po základních skupinách.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zapas, kde pujde o postup, takze to VB nemuze nechat nahode, ale zas jestli se ma nekdy Uruguay probudit, tak je to ted. Hodne tezkej zapas, ale preju VB 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Noo tesne ale zvladli to, i kdyz vzhledem k druhymu zapasu nemuseli :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 postu GB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele