základní skupiny - skupina A, 1. kolo
26.07.2012 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Britové na úvod nedokázali zdolat Senegal

Velká Británie svou premiéru ve fotbalové části Olympijských her nezvládla podle svých představ, v utkání, které uzavíralo první kolo, totiž pouze remizovala se Senegalem 1:1. A to i přesto, že už od dvacáté minuty domácí vedli, to se prosadil Bellamy. Britové ale osm minut před koncem nedokázali ubránit perfektně sehranou akci soupeře a po trefě Konatého berou jen bod.

Pro tým Senegalu to byla historicky vůbec první zkušenost s Olympijskými hrami, Britové se na turnaji pod pěti kruhy představili po dlouhých dvaapadesáti letech. A domácí kouč Pearce poslal na trávník zaplněného stadionu Old Trafford zajímavou jedenáctku, ze které vynechal například stopera Tomkinse nebo ofenzivně laděného Sinclaira. Senegalský trenér Diouf zase nevložil důvěru do Kouyateho, jenž se však na hřiště podíval už po čtyřiceti minutách, a Mbodjiho.

Britové se od začátku snažili překonat senegalskou obranu postupným útokem - hodně drželi míč, vysoký počet přihrávek ovšem ani náhodou nezaručoval postup vpřed, domácím totiž výrazně chyběl pohyb, a tak míč velmi často putoval směrem k vlastní brance. To Senegalci uplatňovali mnohem rychlejší a přímočařejší přechod do útoku. Jeden takový předvedl ve dvanácté minutě Souaré, jeho pobídku ale nedokázal nikdo z dobíhajících spoluhráčů využít.

Dvacátá minuta znamenala výbuch radosti na Old Trafford, Velká Británie se totiž dostala do vedení. Centr Cleverleyho našel hlavu Richardse, který poslal balón k noze Bellamyho a ten už si s nabídnutou příležitostí věděl rady. Už o šest minut později však mohlo být vyrovnáno, když gólman Butland katastrofálním odkopem vyslal do samostatného úniku Maného, tomu ovšem pokud o přehození britského brankáře nevyšel a meruna skončila mimo tři tyče.

Stejný hráč byl v akci také po půlhodině hry, to zase musel Brity v poslední vteřině zachránit spolehlivě hrající Richards. Senegal měl šance na vyrovnání i po přestávce, čtyři minuty po návratu z kabin třeba vyslal na britskou svatyni tvrdou ránu Ibrahima Baldé, Butland však vytáhl vynikající zákrok. Další pumelice nesla jmenovku Ciss, devatenáctiletý gólman ale opět zasáhl a vytěsnil míč nad břevno. Z následného rohu zahrozil hlavou Ba, až na brankové čáře musel odvrátit míč do bezpečí Rose.

Zasloužené vyrovnání nakonec přišlo ve dvaaosmdesáté minutě, to Mané naprosto geniálně z hloubi pole nalezl rozběhnutého Konatého, který stejně elegantně překonal i Butlanda a zařídil svému týmu bod. Nic na tom nezměnila ani akce dvou střídajících Britů, kdy Ramsey přihrával před bránu Sordellovi, jenž napálil balón do břevna. A když se na druhé straně nedokázali prosadit ani Mané a Konaté, skončilo klání dělbou bodů.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (9)

Přidat komentář
Losinho

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež predpokladám tento výsledok... Briti to s čiperným Senegalcami budú mať ťažké, škoda, že sa im nepodarilo dotiahnuť účinkovanie Papissa na olympiáde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

No me zase mrzi ten Beckham, zrovna se tak rozehral. Udelal byl tam velky halo. Briti by se klidne obesli bez Richardse. Kazdopadne i tak by si s nima meli poradit 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prej ne, nechat si dat gola takle...dobre no..

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele