play off - čtvrtfinále
04.08.2012 20:30 CET
1 : 1
4:5 pen.
(1:1, 1:1)

Reportáž

Velká Británie nezvládla úlohu a po penaltovém rozstřelu podlehla Jižní Koreji

Domácí sen o zlaté olympijské medaile ve fotbalovém turnaji už se definitivně rozplynul, Velká Británie ve čtvrtfinálovém klání nestačila na výběr Jižní Koreji, přičemž nejdříve podlehla penaltou a později nezvládla penaltový rozstřel. Na Asiaty čekají Brazilci.

Stejně jako o den dříve v ženské, tak i v mužské části olympijského fotbalového turnaje, musela domácí Velká Británie ve čtvrtfinálovém utkání s Korejskou republikou, hledět od prvních minut především na zadní vrátka. Po čtvrthodině pálil z ideální střelecké pozice Ji, dokázal obstřelit clonící hráče, pohotový Butland však jeho pokus zlikvidoval! Hned vzápětí si navíc na centr naskočil Park Chu-Young, mezi tři tyče se mu však jeho snaha vměstnat nepodařila, strážce domácí svatyně tak byl tentokrát bez práce.

Korejci nepřestávali ve snaze o vstřelení branky a nakonec se po zásluze dočkali těsně před půl hodinou hry zasloužené odměny: Ki zajistil střeleckou pozici pro Dong-Won Jina, jenž neváhal a okamžitě vypálil - kulatý nesmysl zaplul přesně k tyči - 0:1!

Radost však Asiatům dlouho nevydržela. Přesněji čtyři minuty, když Bertrand v pokutovém území nastřelil Yunovu ruku a rozhodčí nařídil penaltu! Odpovědnost vzal na sebe Aaron Ramsey, ránu sice umístil k tyči, Jung byl ovšem na místě, balón ale přesto zastavit nedokázal a pod tělem mu proklouzl za čáru - 1:1. Nevídanou věc, totiž za pár minut další pokutový kop, tentokráte pro změnu po zákroku Hwanga na Sturridge, měla k dispozici Velká Británie! Ramsey napodruhé už neudržel nervy a našel přesně stranu, kam se vrhnul hbitý Jung - brankář Suwongu Bluewings tak zachránil svůj celek od pohromy.

Po obrátce se dlouho nic zajímavého nedělo, tak zaujala trochu netradiční situace. Jung se po jedné ze standardních situací srazil ve vzdušném souboji s Richardsem, načež museli být oba ošetřováni a následně definitivně staženi z trávníku. Nezajímavá druhá půle žádné další branky nepřinesla, a tak muselo přijít na řadu očekávané prodloužení, jež už mělo misky definitivně obrátit jen na jednu stranu.

Třicetiminutový návdavek přinesl hned po pár okamžicích šanci pro Kooa, jehož našel aktivní Park Chu-Young, středopolař bundesligového Augsburgu si však vylámal zuby na skvěle reagujícím Butlandovi! Ji měl k dispozici ještě dorážku, tomu se ale pro změnu nepodařilo balón nasměrovat mezi tyče.

Rozhodnutí si tak vzal do rukou penaltový rozstřel. Jako první šel na holení muž bez nervů Ramsey, třetí "desítku" v zápase však bezpečně proměnil, stejně jako na druhé straně Koo. Cleverley, Baek, Dawson a Hwang s menším, či větším klidem postupně uspěli, ve čtvrté sérii je potom doplnila také dvojice Giggs - Park Jong-Woo. Zlom tak způsobila až pátá série! Sturridge svoji penaltu nezvládl, Lee si poradil, navíc takřka okamžitě vzápětí napálil Ki balón nezastavitelně pod břevno a poslal tak Jižní Koreu do bojů o medaile! Domácí se tak loučí s vidinou, že se jim na rodné půdě, podaří skončit na stupni nejvyšším.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Britové porazí Korejce 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

a zase ty penalty, to už není možné

Reagovat
smazaný uživatel

babráci z anglicka vypadli,,

Reagovat
REPLIKATOR

Stylově na penalty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele