základní skupiny - skupina A, 1. kolo
26.07.2012 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Spojené Arabské Emiráty na úvod podlehly Uruguayi

Uruguay ukončila svou dlouhotrvající 84letou absenci na olympijských hrách vítězně a v otevíracím utkání skupiny A dokázala přehrát Spojené Arabské Emiráty. Matar sice dostal outsidera do vedení, ještě do pauzy ale vyrovnal Ramírez, konečnou podobu dal poté utkání Lodeiro.

SAE začaly s velkou chutí, usadili se na soupeřově polovině a rychlou kombinační hrou si vytvářely šance. Aktivní byla zejména dvojice Omar Abdulrahman - Ismaeil Matar, přičemž druhý jmenovaný mohl v páté minutě otevřít skóre, prostor ohraničený třemi tyčemi ovšem nalézt nedokázal.

Ani postupem času se obraz hry výrazněji nezměnil. Toužebné brankové vyústění nakonec přišlo ve 22. minutě. Omar Abdulrahman vyslal za obranu parádní balón na rozběhnutého Matara, který následně celou akci ještě vyšperkoval - položil si Campaña - kulatina tak nezadržitelně skončila na místě určení - 1:0.

Krátce nato mohlo být pro "domácí" ještě lépe. Nejdříve o sobě dal vědět aktivní Khalil, jeho střela však mířila jen do místa, kde stál připravený strážce uruguayské svatyně. Hned vzápětí mohl navýšit vedení Eisa, stejně jako o chvíli později hlavičkující Matar ale nenašel vymezený prostor. Mince se tak otočila na opačnou stranu...

Netrvalo dlouho a začínalo se znovu od nuly. Uruguay měla možnost rozehrávat standardní situaci z hodně nadějné pozice, odpovědnost vzal na svá bedra Ramírez a skvělou ranou vymetl šibenici Khasifovy branky - 1:1.

Oscar Tabárez ovšem stále nebyl s průběhem utkání spokojen, a tak neváhal do druhého dějství poslat Nicoláse Lodeira, jenž na trávníku nahradil do té doby nevýrazného Matíase Aquirreqaraye. A změna takřka okamžitě přinesla kýžené ovoce: SAE se sice po rohovém kopu dokázaly ubránit, balón se však do pokutového území záhy vrátil a pohotový Lodeiro byl ve správný čas na správném místě, aby otočil skóre na 1:2.

Emiráty se ovšem ve zbývajících minutách nevzdávaly, opět srovnat krok se snažil už poněkolikáté střílející Khalil, ani tentokrát ale na Campaña recept nenašel. Další program skupiny A se nyní přesune do Wembley, kde se Uruguay v neděli porve o postup se Senegalem.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

pre Uruquay samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

S tou ofenzívnou silou, ktorú má Uruguaj v podobe Cavaniho, Suáreza, Ramíreza a spol. si na mladých šejkoch gólovo zgustnú

Reagovat
smazaný uživatel

Ohromna utocna sila v podani Cavaniho se Suarezem si tady zastrili...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

No nic extra, navic hvezdny duo bez zasahu...mmm

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele