základní skupiny - skupina D, 3. kolo
01.08.2012 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Španělé gól opět nedali a loučí se remízou

Kdo by to byl čekal, že Španělsko ani napotřetí na Olympijských hrách nevyhraje! Úřadující mistři světa i Evropy z Londýna odjedou z posledního místa skupiny D, navíc bez jediné vstřelené branky. Nepostupuje ale ani Maroko, to končí třetí...

Španělé přitom znovu své šance měli, dnes zřejmě dokonce nejvíce ze všech tří zápasů. Přesto jim brána soupeřů zůstala zakletá. Herně to ovšem ani napotřetí rozhodně nebylo ideální ze strany favorizovaného celku, svěřenci Luise Milly dovolili soupeři taktéž solidní množství příležitostí, sami navíc v postupném útoku dělali chyby. Celkově se hrálo poměrně dost zajímavé utkání, které mohly na svou stranu strhnout oba týmy, jenže branka nakonec nepadla...

Jako první zahrozili Maročané, a to ze standardní situace z nějakých třiceti metrů. Do balónu se pořádně opřel Labyad a protáhl De Geu, ten však stejně zasahovat nemusel, míč totiž skončil těsně vedle levé tyče. V patnácté minutě si pak na dobrý centr Barrady naběhl Feddal a z velmi dobré pozice nebezpečně hlavičkoval, jenže přestřelil. Španělé o sobě dali poprvé pořádně vědět v minutě devatenácté, spolupráce Maty s Adriánem však skončila vynikajícím obranným zákrokem Noussira.

Pokračovalo se ve vysokém tempu, další možnost pro Maroko přišla za deset minut. Povedená akce na jeden dotyk skončila centrem, na který nedosáhl Amrabat, zakončovat však mohl ze zadní tyče Barrada, jenže rána mu nesedla a De Gea zůstal nepokořen. Po půlhodině hry mělo Španělsko obrovskou šanci dostat se do vedení, Matovu skvělou individuální akci ale nedokázal Adrián zužitkovat, jelikož trefil tyč. Ještě do poločasu pak zahrozili Javi Martínez a Oriol Romeu, do kabin se ale šlo za bezbrankového stavu.

Po návratu ze šaten začali opět o něco lépe Maročané, lob Amrabata ovšem skončil mimo tři tyče. V šestašedesáté minutě nahradil na trávníku Muniaina Koke a od té doby Španělé zabrali a začali soupeře jednoznačně přehrávat. Mata, ke kterému se dostal odražený míč, mířil chytře, avšak vedle. Zdaleka největší příležitost celého zápasu pak měl na kopačce Adrián, jenže se úspěšně vyhnul ofsajdové pasti Maročanů a najednou postupoval úplně sám na Amsifa, totálně však selhal, zakončil nepochopitelně slabě i nepřesně.

Jako další to zkoušel Tello, za překonaného brankáře Amsifa ale zakročil prakticky na brankové čáře jeden z obránců Maroka. Alba poté načechral balón přesně na nohu nabíhajícího Maty, ani on ale svou úlohu nezvládl a pravačkou zblízka přestřelil. V ojedinělé možnosti Maročanů ve druhé půli pálil nad břevno Labyad, krátce před koncem utkání pak měl ještě jednu čistou gólovku Adrián, Amsif však vytáhl jeho pokus na horní tyč. Španělsko nečekaně selhalo, v nejrychlejším možném čase vyklidilo pozici největšího favorita a v Londýně nezanechalo dobrý dojem.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

O nic uz jim nejde, ale meli by aspon jednou vyhrat...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ani tady se k nicemu nezmohli a udelali si 1bodovou ostudu..

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele