základní skupiny - skupina A, 2. kolo
29.07.2012 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Senegal i v deseti přehrál Uruguay a přiblížil se postupu

Další příjemné překvapení si pro své příznivce přichystali hráči Senegalu, které nezlomilo ani hodinové početní oslabení a výhrou nad Uruguayí se se čtyřmi body dostávají do čela skupiny A. Duel o všechno s Velkou Británií pak čeká Uruguayce.

Utkání hned od první minuty nepostrádalo rychlý spád. Jako první na sebe znovu upozornil obávaný exekutor standardních situací Gastón Ramírez, tentokráte se mu však něco podobného jako v předchozím duelu se Spojenými arabskými emiráty nepovedlo - střela mířila vysoko nad břevno. O chvíli později udeřilo nečekaně na opačné straně: Souare našel na zadní tyči hlavu Kouatého, Campaña sice ještě stačil jeho pokus reflexivně vyrazit, ale pouze ke Konatému, jenž se nemohl mýlit - 1:0.

Publikum ve Wembley bylo rázem u vytržení. Lvy z Teranga jakoby tato skutečnost snad ještě více vyburcovala a střelec první branky mohl zakrátko svým druhým zásahem v utkání zvýšit na rozdíl dvou branek, proti byl ovšem skvělý Campaña! Hra afrického mužstva však byla, mimo jiné velmi nedisciplinovaná - vidět bylo mnoho faulů a tím pádem také standardních situací - Ramírez z jedné takové opět zbytečně neotálel, ale parádní rána zamířila pro změnu jen do tyče senegalské branky!

Akcie Senegalu rázem vzaly za své po půlhodině hry, kdy byl za hrubý zákrok na Luise Suáreze vyloučen Abdoulaye Ba - ten samý hráč chvíli před osudným zákrokem dostal žluté napomenutí za faul na toho samého hráče. Početní výhodu mohl zakrátko potrestat Cavani, jeho pokus však zastavil Mané a dorážku Ramíreze potom zneškodnil za minutu dvanáct dobře pozičně postavený Saliou Ciss!

Této šance Jihoameričané takřka vzápětí litovali. Na rohový kop z levé strany si naskočil Konaté a pohodlně zvýšil na 2:0. Ve stejném tempu se pokračovalo i s přicházejícím koncem prvního dějství. Další střeleckou možnost měl Ramírez, stopku mu však vystavil, tak jako už poněkolikáté v tomto utkání, skvělý Mané. Jeho jmenovec Sadio mohl hádanku ještě více rozluštit, ovšem pochodit nedokázal.

Už v nastaveném čase se do velké příležitosti hnal Cavani, obávaný kanonýr užuž viděl kulatý nesmysl na místě určení, to se ale přepočítal, na poslední chvíli ho totiž zastavil obětavým zákrokem Kouaté.

Óscar Tabaréz neváhal a o přestávce místo středopolaře Caldaza, poslal na hřiště dalšího čistokrevného útočníka, Abela Hernándeze. Ten se mu za důvěru hned záhy odvděčil, ke smůle mladého střelce byl však opět na svém místě všudypřítomný Kouaté! "Domácí" měli očividně jasně dané taktické pokyny, kterých se museli držet za každou cenu, zvláště tedy, pokud hráli bez jednoho hráče. Alespoň malou útěchu mohl dát Uruguayi Suárez, ani jemu se však Maného překonat nepovedlo.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
HullCity

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tu podľa mňa padne ČK. Senegal hral v prvom zápase poriadne tvrdo a Uruguaj je zas temperamentný národ tak ako všetky juhoamerické celky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujem, že tu by sa mohla zrodiť slušná prestrelka, tak na 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez

Reagovat
smazaný uživatel

To tedy Uruguay nic moc, čekal jsem více. Škoda jen že to nikde v TV nedávají.

Reagovat
smazaný uživatel

Hosii, tak ty Uruguajci hrajou dobrou tuzku, hlavne ze maj jeden z nejlepsich utoku na OH :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele