základní skupiny - skupina A, 3. kolo
01.08.2012 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Senegal uhrál remízu a postoupil do čtvrtfinále

Senegal svůj cíl splnil a postoupil mezi nejlepších osm. Favorizované Uruguayce vyřadil díky vzájemnému zápasu, stejně jako v něm i dnes střílel za Afričany pouze Moussa Konaté, který má na svědomí všechny branky svého týmu. Proti Spojeným arabským emirátům jeho gól stačil na remízu 1:1.

Překvapivě to byli outsideři z Arábie, kdo se chopil otěží utkání a v úvodu zápasu diktoval tempo. Už ve třetí minutě se do balónu opřel Abdulrahman a div neotevřel skóre, jeho rána však nakonec skončila těsně vedle. I nadále se emiráty svého soupeře držely a nepouštěly jej do výraznějších šancí, střela Maneho nemířila mezi tři tyče.

Postupem času se přeci jen misky vah začaly převažovat na stranu Senegalců, chvíli po čtvrthodině hry byl vlásek od vedoucí branky kanonýr Moussa Konaté, který ve skluzu těsně minul krásný centr Souarého. Jenže pak znenadání zasáhli Arabové. Rašíd Eisa předvedl akci z říše snů, od poloviny hřiště uháněl s míčem, udělal kašpárky ze dvou obránců Senegalu, načež předložil Ismaeilu Matarovi gólovou přihrávku a 29letý forvard se nemýlil - 0:1.

Favorit utkání se snažil s výsledkem brzy něco udělat, ale slavil až po přestávce. Šest minut před ní ještě o vyrovnání přišel díky skvělému zákroku Sanqoury, od něhož se odrazila dělovka Zarga Tourého mířící do odkryté branky. Až v minutě číslo 49 se gólu dočkali a byl u toho kdo jiný než Konaté. Ten hlavičkou po centru Badjiho vsítil už čtvrtý gól na turnaji - 1:1.

A senegalský forvard mohl zakrátko přidat pátou trefu, jenže v obrovské šanci jej vychytal Chalid Eisa - stejně jako vzápětí po ráně Badjiho. Po nešťastném zásahu sudího se do obrovské šance dostaly emiráty, Al Hammadi však střelu otřel o jednoho z beků. Naopak deset minut před koncem mohl jít do vedení Senegal, Mbodji po chybě brankáře trefil tyč. Utkání tak skončilo remízou.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska samy remizy...

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele