základní skupiny - skupina B, 3. kolo
01.08.2012 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mexiko "OH" - Švýcarsko "OH" 1:0

Prvenství ve skupině B si po dnešní těsné výhře nad Švýcarskem zajistil výběr Mexika. Jedinou branku klání obstaral v 68. minutě Peralta. Zatímco Mexičané slaví jasný postup, Švýcaři se s turnajem loučí, ve skupině získali pouhopouhý bod.

Švýcaři vstoupili do utkání lépe a bylo na nich vidět, že chtějí dosáhnout své první výhry na turnaji a tím se ještě pokusit o postup ze skupiny. Po čtvrthodině hry se v nadějné pozici objevil Mehmedi, obrana soupeře nakonec situaci zvládla a Mehmedi v nebezpečné pozici nezakončil. Pět minut před koncem prvního poločasu se to povedlo jeho spoluhráčovi Emegharovi, mexický brankář Corona nemusel zasahovat, neboť balón zamířil těsně vedle. První poločas byl ze strany Mexičanů dost matný, ve 43. Minutě přišla vůbec první šance, ale stála za to. Giovani Dos Santos se uvolnil, ale pak narazil na skvělý zákrok gólmana Benaglia. Souboj Dos Santose s Benagliem se opakoval ještě v nastaveném čase, Mexičan z přímého kopu pálil a Benaglio jen kontroloval jak míč putuje opět vedle branky.

Šance Dos Santose ke konci prvního poločasu byly pro obranu Švýcarů velkým varováním. Krátce po změně stran mohl zajistit Mexičanům vedení Fabian, ale střela doprostřed branky příliš nebezpečná nebyla.

Evropský celek ve druhém poločase hodně zvolnil a byl za to posléze potrestán. Peralta ještě v 55. minutě neuspěl, ve velké šanci trefil pouze boční síť, ale dvacet dva minut před koncem už se trefil do černého. Přihrávka Giovani Dos Santose se dostala až k Peraltovi a ten přízemní střelou překonal Benaglia - 1:0 pro Mexiko. Pro Švýcary to byl direkt, ze kterého už se nevzpamatovali. Mexiko mělo i další velké šance, ovšem navýšení skóre se nekonalo. Aquin mířil vedle a Jimenéz orazítkoval břevno! Mexický výběr porazil ten švýcarský a díky prvnímu místu ve skupině si zajistil postup. Švýcaři se s turnajem rozloučili.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Santos furt nedostava duveru v zakladu, ale golove se prosadil a to dokonce 2x, ted by nastoupit snad mohl hned a pomoct Mexiku k vitezsvi 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne Santos hral hned v zakladu a vyhrali..

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele