play off - čtvrtfinále
04.08.2012 15:30 CET
4 : 2
po prodloužení
(1:0, 2:2)

Reportáž

Mexiko hazardovalo, dvougólový náskok si ale dvakrát vzít nenechalo

Mexičané se stali třetími semifinalisty olympijského turnaje, duel se Senegalem jim ale vzal hodně sil. Africký tým ve druhé půli dotáhl dvoubrankové manko, v prodloužení ale přesto padl.

Mexiko začalo pěkně zostra a už po několika minutách nastřelil Fabián brankovou konstrukci. Dlouho ho to ale mrzet nemuselo, v deváté minutě zahrával Dos Santos trestný kop a míč do sítě umístil Enriquez - 1:0.

Za Senegalce se jako první osmělil Konate, jeho povedenou ránu ze střední vzdálenosti Corona parádně vyrazil na roh. O chvíli později změřili tito dva síly znovu a podobně jako v prvním případě měl důvod k radosti mexický brankář.

Před koncem první půle pak měl mírný papírový favorit dvě možnosti na zdvojnásobení vedení. Uvnitř pokutového území se nejprve k míči dostal Jimenez a jenom fantastický obránce Ba zabránil druhé pohromě, tečku za první půle pak udělal centr Fabiana a hlavička Oribeho Peralty, která šla těsně mimo.

Senegal po změně stran zvýšil svou útočnou aktivitu, zároveň ale otevíral okénka v obraně a jednoho z nich mohl využít Fabian, jehož vychytal Mane. V 55. minutě Senegalci neproměnili ohromnou šanci, Souare hlavičkoval a Corona předvedl parádní zákrok, gólovou dorážku Sadia Maneho pak zneutralizoval Mier.

Dvojnásobně pak mohl Senegal litovat o sedm minut později, brankář Mane sice předvedl dobrý zákrok proti střele Peralty, na dorážku Aquina už ale byl krátký - 2:0.

Jenomže Senegalci se nevzdali a brzy se vrátili do utkání. Hodně jim k tomu pomohla spolupráce dvojice Souare-Konate. V prvním případě ještě Corona nejlepšího střelce turnaje vychytal, v tom druhém ze 69. minuty ale už ne a senegalský kanonýr zaznamenal pátou trefu na olympiádě - 2:1.

A Mexičané následně nedokázali dlouho udržet ani jednobrankový náskok, v 76. minutě poslal Souare do vápna míč od rohového praporku a Balde srovnal na 2:2.

Všechna senegalská snaha málem vyšla vniveč v nastavení, z pravé strany centroval Dos Santos a Peralta poslal svou hlavičku nad. To byla poslední příležitost, která bránila prvnímu prodloužení na turnaji.

Prodloužení odstartovalo lépe Mexiko a mělo hned několik šancí. Proti střele Peralty zasáhl Mane, který se vyznamenal i po střele Fabiana, zasahovat mezitím nemusel proti ráně Herrery. Ke třetí brance nakonec Mexiku pomohl soupeř, Dos Santos obral ve vápně o míč Gueyeho a svou akci zakončil přesně - 3:2.

Senegal se dostal do známé situace a vysvobodit se ho pokoušel Sadio Mane, Corona vyrazil na roh, po němž hlavičkoval nad Mbodji. Senegalce pak definitivně srazil do kolen další kiks, Ba se pod tlakem snažil zahrát "malou domů" na vlastního brankáře, přihrávka ovšem nebyla důrazná a míče se zmocnil Jimenez. Jeho střelu Mane ještě dokázal vyrazit, míč ale následně dorazil do sítě Herrera - 4:2.

Senegal se ještě pokusil o další srovnání, tečku za jeho působením ovšem udělala rána Baldeho a zákrok Corony.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady bych cekal mensi prekvapeni...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne hrali peknej zapas, v prodlouzeni uz nemohli...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele