základní skupiny - skupina B, 1. kolo
26.07.2012 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mexiko nedokázalo přehrát Jižní Koreu, gól nepadl

Zaslouženou dělbou bodů skončilo zahajovací klání olympijské skupiny B, Mexiko s Jižní Koreou nedokázaly vstřelit ani jednu branku a rozešli se tak smírně. Jihokorejci byli možná mírně aktivnější, jinak se však hrál vyrovnaný fotbal s minimem opravdových brankových příležitostí.

Základní sestavy obou celků se neobešly bez překvapení, mexický kouč totiž neposlal na trávník od první minuty Giovaniho dos Santose, jediného krajánka nominace. Na druhé straně nechal trenér Hong pouze na lavičce Dongwona Ji a Baeka, což se také příliš nečekalo.

Hned od prvních minut se v St. James' Parku hrálo velmi opatrně, oba týmy kupily velké množství nepřesností a do blízkosti soupeřovy svatyně se v podstatě nedostávaly. Na zákrok jednoho z brankářů se čekalo až do dvacáté minuty, kdy po přiklepnutí od Parka pálil Nam, jeho rána však mířila do středu branky, a tak Corona mohl bez větších potíží zasáhnout. Jen o chvilku později se do mexické šestnáctky procpal Ki, jeho mírně tečovaný pokus ale skončil jen na boční síti.

Favorité zápasu poprvé zahrozili až tři minuty před přestávkou, kdy se po narážečce se Salcidem snažil technicky překonat Junga Ponce, ovšem mířil těsně vedle levé tyče. Uběhlo jen pár vteřin a do míče se z hranice velkého čtverce opřel Herrera, jenže ani on střelecký účet utkání neotevřel.

Po návratu ze šaten se přeci jenom začalo hrát o něco ofenzivněji - důkazem budiž už situace z padesáté minuty, to ovšem B.Kim střílel těsně mimo. Park následně krásným obloučkem našel za obranou kapitána Kooa, který se snažil přehodit Coronu, jenže přehodil i branku. Zajímavých momentů přibývalo, ránu Kiho, směřující přesně pod břevno, musel konečky prstů vytáhnout mexický brankář.

Na druhé straně se protáhl podél pravé lajny Aquino až k pokutovému území Jihokorejců a z úhlu nebezpečně vypálil, Jung však byl na místě. V sedmdesáté minutě měli Mexičané zdaleka největší možnost celého zápasu. Ki odvrátil centr Ponceho přímo k nohám dobíhajícího Fabiana, jenž ale zblízka trestuhodně přestřelil. Další šanci měla Korea, hodně nebezpečnou akci ale zachránil z pohledu Mexika Chavez, jenž skluzem zblokoval zřejmě gólové zakončení Nama.

Do konce zápasu byly k vidění ještě tři solidní příležitosti. Nejprve hlavičkoval Koo těsně mimo, střídající Giovani dos Santos pak v pádu zakončoval také o pár centimetrů mimo tři tyče a ještě blíže rozhodující trefě byl v nastaveném čase Kim, jehož střela zřejmě olízla tyč mexické branky. Sečteno, podtrženo - Mexiko remizovalo s Jižní Koreou 0:0.

Autor: Michal Hruška / fifa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Losinho

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kórejci tradične absolútne nevyspytateľní, no tipujem víťazstvo Mexika 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mexiko s panem utocnikem dos Santosem muzou vyhrat...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

No, remiza zatim nic moc neresi...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele