play off - semifinále
07.08.2012 18:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Mexiko "OH" - Japonsko "OH" 3:1

Mexičani si poprvé zahrají ve finále olympijských her. Rozhodl o tom jejich dnešní obrat a vítězství 3:1 v semifinále s Japonskem v londýnském Wembley. Japonci sice vedli rychlou brankou Ocua, ale Mexičané kontrovali trefami Fabiána, Peralty a Cortése.

Mexiku se v souboji s Japonskem povedla odveta za vzájemný souboj o třetí místo na OH v roce 1968. Japonci také snili o tom, že premiérově postoupí až do finále a po pohotovém zásahu útočníka Mönchengladbachu Ocua ze 13. minuty k němu byli blíž než soupeř.

Mexičani postupně začali kontrolovat hru a také si vytvářet šance. Agilní Giovani dos Santos se dostal do dvou příležitostí, neujala se ani jeho nebezpečná dorážka. Americký tým stihl ještě do poločasu vyrovnat, když se po rohu dos Santose poprvé na turnaji prosadil Fabián.

Po změně stran obrat dokonali Peralta, skórující potřetí na hrách, a střídající Cortés ve třetí minutě nastaveného času. Hrdinou Mexika byl hlavně Peralta, který krásnou patičkou připravil třetí branku pro Cortése. V obou případech Japonci hrubě chybovali v obraně a soupeři nechali příliš prostoru pro zakončení.

Japonci se ještě vrhli do útočení, poslali na hřiště ofenzivní hráče, jenže nedokázali už ani jednou skórovat. Hlavičku Nagai výborně odvrátil brankář Corona, který si poradil i se sprškou více či méně nebezpečných střel.

Japonsko prohrálo na olympijském turnaji poprvé a musí se smířit s bojem o třetí místo. O sobotním soupeři Mexika v boji o zlato se rozhodne v dnešním druhém duelu v Manchesteru mezi Koreou a favorizovanou Brazílií (20:45).

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (10)

Přidat komentář
HullCity

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych rekl s prehledem tak asi kecam, ale kontrolovali to

Reagovat
FC Porto FC

tak uvidime co Gio Dos Santos udělá s Japoncama :)

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím na 0:0 a v prodloužení ať se děje co se děje :)

Reagovat
paver

Nápodobně 0:0 a v prodloužení to urve Mexiko

Reagovat
smazaný uživatel

Je to někde v TV ? asi ne co ?

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, v příprave před OH je Japonci porazili 2:1 ted, ale mexičané vyhráli zaslouženě.

Reagovat
paver

Doufám, že to Mexiko vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

proč dos santos hrává také chvilky?? už přece musí být zdravotně v pořádku ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele