základní skupiny - skupina B, 2. kolo
29.07.2012 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Mexiko "OH" - Gabon "OH" 2:0

Mexiko se hodně přiblížilo k postupu ze základní skupiny, když porazilo Gabon. Obě branky zápasu dal střídající Giovani dos Santos...

Na první šanci se čekalo jenom do šesté minuty, poté vystřelil Marc Fabian a Ovono měl plné ruce práce. O chvíli později se pak Fabian převtělil do role nahrávače a po jeho centru spálil velkou možnost Ponce.

Mexičané drželi častěji míč, Gabon pak hrozil z brejků, při nichž byl hodně důležitou postavou Aubameyang. Ve třicáté minutě musel znovu do akce Ovono, když zastavil hlavičku Peralty, o dvě minuty později se africký výběr dostal k jednomu z protiútoků, na jehož konci byla střela Obianga a zákrok Corony.

V první půli ke změně skóre nedošlo, v jejím závěru se totiž neprosadili ani Hiram Mier a na druhé straně Peralta.

Po změně stran Mexičané přidali na aktivitě a prvním výsledkem byla nebezpečná rána Peralty, proti níž se znovu vytáhl Ovono. Ten byl bezmocný až v 63. minutě, Peralta se pustil do spolupráce se střídajícím Dos Santosem a ten obstřelil afrického brankáře - 1:0.

Gabon po inkasované brance vrhl síly do útoku, dvakrát ve slibných šancích nepochodil Aubameyang, tutovku pak zazdil pět minut před koncem Nono. Gabon se nakonec vyrovnání nedočkal, v poslední minutě pak přišel po druhé žluté kartě o Ndong, který zavinil pokutový kop. Z něho následně Dos Santos pečetil mexické vítězství.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HullCity

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele