play off - semifinále
07.08.2012 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Brazílie smetla Koreu a je ve finále

Podle papírových předpokladů. Hvězdní Brazilci si poradili v semifinálovém klání s Jižní Koreou a po jasném výsledku 3:0 postoupili do finále olympiády. Tam se střetnou s Mexikem. Skóre otevřel v první půli Romulo, dva góly po obrátce přidal útočník Internacionalu Damiao.

Jako první nicméně zazlobili Asiaté. Na převahu na míči od papírového favorita zareagovali závarem po rohovém kopu z 12. minuty, který zažehnával odkopem na další roh jeden z bránících Brazilců. Ještě větší šanci si Jižní Korea připravila o dvě minuty později, kdy Ji Dong-Wong posadil lahodný centr na hlavu Kima Hyun-Sunga. Ten sice vyhrál hlavičkový souboj oproti pěstím gólmana Gabriela, ale Ji Dong-Wong byl na hranici pravidel připraven o míč vysokou nohou stopera Juana. Hned poté hráč Sunderlandu z dobrých 25 metrů těsně přestřelil břevno.

Diváci se těšili na ofenzivní koncert "Kanárků", ale natěšení fanoušci Jihoameričanů museli být zklamaní. Brazílie poprvé hrozila až v minutě devatenácté. Marcelo nádherně vyslal do šance Damiaa, který ale střílel jen do brankáře. Ke střetu obou hráčů došlo znovu za minutu, kdy gólman Lee výběhem připravil forvarda Internacionalu o šanci. Poté ale zabředli do nepříliš pohledné přihrávané následované nepřesnými pasy směrem vpřed.

Přesto do poločasu otevřeli skóre. Nová akvizice Chelsea Oscar vyvezl míč od půlící čáry, před vápnem předal balón milimetrově do šestnáctky Romulovi a ten z prvního doteku namířil svou ráno dokonale po zemi k bližší tyči - 0:1. Až těsně před poločasovým hvizdem Pavla Královce vypálil těsně nad opět Ji Dong-Won.

Druhá půle byla dlouho, co se šancí týče, němá, ale pak v průběhu osmi minut Brazílie dvěma góly rozhodla utkání ve svůj prospěch. Nejprve v 57. minutě Marcelo zakombinoval s Neymarem a míč se dostal až do vápna k Damiaovi, jenž se nemýlil - 0:2. Chvíli poté opět Damiao zužitkoval akci spoluhráčů, tentokrát Neymar předal Oscarovi a ten tečovanou přihrávkou "donutil" svému bývalému klubovému spoluhráči gólovou přihrávku na 0:3.

Od té doby se už spíše dohrávalo, ani hvězdný Neymar se gólově neprosadil, čtvrt hodinu před koncem o kousíček přestřelil šibenici. Podobně těsně minul břevno za čtyři minuty Ki Sung-Yueng z přímého kopu. Pak už se do hlavní role převtělil Královec, jenž závěrečným písknutím pasoval Brazílii do finále k Mexiku. Jižní Korea svede souboj o třetí místo s Japonskem.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Brazilci proste nedavaj vic nez 3 branky, tentokrat neinkasovali...Mexiko-Brazilie bude pekny finale

Reagovat
FC Porto FC

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokrát Brazilci poruší průměr tří gólů na zápas, dají o jeden víc a vyhrajou 4:1 :D:D

Reagovat
smazaný uživatel

po zápase s Hondurasem už snad budou kanárci obezřetnější - 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

nepíská to náhodou Královec?

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí: Pavel Královec (CZE) - Martin Wilczek (CZE), Antonín Kordula (CZE)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele