základní skupiny - skupina D, 3. kolo
01.08.2012 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Japonsko "OH" - Honduras "OH" 0:0

Japonci se s Hondurasem rozešli bezbrankovou remízou a postupují tedy z prvního místa, aniž by v dosavadním průběhu turnaje inkasovali jediný gól.

Povedlo se jim to přitom s pouhými dvěma střelenými brankami (a dvěma výhrami 1:0). Honduras, papírový outsider skupiny, si čtvrtfinále zajistil také - na úkor Španělů s Maročany, čímž se postaral o první velkou senzaci turnaje. Japonsko se ve čtvrtfinále utká s Egyptem, zatímco na Hondurasany čeká favorizovaná Brazílie.

Vzájemné utkání obou úspěšných celků však příliš záživné nebylo. Prvních 35 minut nenabídlo prakticky žádnou zajímavou akci a bylo vyplněno spíše silovou hrou a agresivním bojem o každou část hřiště. Do největší šance se dostal Yuki Otsu, jenže jeho dalekonosná střela nemohla vyvést gólmana Mendozu z míry. Na druhé straně se pokoušel pálit z dobrých 35 metrů Lozano, ale přestřelil.

6 minut před přestávkou se konečně urodila nebezpečná situace, a to na straně Hondurasu. Johnny Leveron poslal vysoký centr Jerrymu Bengtsonovi, který míč výtečně zpracoval na prsa, prosmýkl se mezi dvěma obránci a vyslal na Gondu přízemní střelu, jenže japonský brankář si poradil jak s ní, tak s následnou dorážkou Maria Martineze.

Druhou půlku začali lépe Japonci, ale dostat se až k honduraské bráně se jim zkrátka nedařilo. Diváci se tak pronudili celým poločasem a z letargie je vytrhly pouze tři okamžiky: poprvé 81. minuta a přímý kop Takaši Usamiho, který se snášel přesně do vinglu, ale José Mendoza ho dokázal zlikvidovat.

Nejdůležitější zákrok zápasu si Mendoza připsal krátce poté, když zblízka vychytal střídajícího Kensuke Nagaie. A když se neujala ani hlavička Kazuji Jamamury z poslední minuty, rozdělili si oba soupeři po jednom bodu.

Autor: Dominik Zezula / fifa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ze by 1:0? :D ...tady klidne i vic

Reagovat
smazaný uživatel

To sou mi veci, ale tak Japonci meli jasno

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele