základní skupiny - skupina D, 1. kolo
26.07.2012 13:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Honduras se na úvod turnaje rozešel smírně s Marokem

Úvodní utkání olympijského turnaje mužů vítěze nenašlo a v rámci skupiny D se zrodila remíza mezi Hondurasem a Marokem. Africký výběr šel před přestávkou do vedení zásluhou gólu Barrady, po změně stran ovšem otočil skóre dvěma zásahy Jerry Bengtson. Na konečných 2:2 vzápětí vyrovnával Labyad.

Do zápasu hraném v glasgowském Hampden Parku vstoupila aktivně obě mužstva a výsledkem bylo několik střel, většinou však nepřesných a žádná z nich brankáře nikterak výrazně nezaměstnala. První skutečnou příležitost si tak připsal až po půlhodině hry marocký záložník Houssine Kharja, jehož hlavičku excelentním zákrokem zneškodnil soupeřův brankář José Mendoza.

Severoafrický výběr byl ovšem lepší a v devětatřicáté minutě šel po zásluze do vedení, když po spolupráci s Labyadem přesně zakončoval Abdelaziz Barrada - 0:1. Honduras mohl vyrovnat ještě před změnou stran, po chybě Bergdicha a centrovaném míči Martíneze ale nedokázal dostat míč do sítě Andy Najar.

Na srovnání skóre ale Hondurasané nečekali v druhém poločase příliš dlouho, konkrétně do šestapadesáté minuty. Míč se od Rogera Espinozy dostal k Jerrymu Bengtsonovi a ten překonal Mohameda Amsifa v marocké svatyni - 1:1. Kanonýr působící v americkém New England Revolution se trefil ještě jednou, v pětašedesáté minutě proměnil penaltu za faul Jebboura na Leverona a středoamerický tým vedl 2:1.

To ovšem platilo pouhé dvě minuty. Kombinaci mezi Barradou a Zakaryou Labyadem zakončil druhý jmenovaný střelou, na kterou Mendoza nedosáhl a bylo to 2:2. V dvaasedmdesáté minutě pak šli Maročané do oslabení, když český sudí Pavel Královec vyloučil Zakaryu Bergdicha. Honduras ovšem převahu využít nedokázal a nakonec mohl být ještě rád, když marocký Jebbour propásl možnost na vítězný gól.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna remiza

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 prekvapeni

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Maročan dal krásný gól

Reagovat
smazaný uživatel

Amrabat si to tam pěkně dává

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele