základní skupiny - skupina C, 3. kolo
01.08.2012 15:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Egypt přehrál Bělorusko a postupuje

Druhým postupujícím týmem ze skupiny B Olympijských her se stal Egypt. Ten dnes v rozhodujícím vzájemném souboji s Běloruskem uspěl, zvítězil přesvědčivě 3:1 a dostal se na druhé místo za Brazílii. Bělorusko nakonec obsadilo třetí příčku a s turnajem se loučí.

Do zápasu vstupovalo z o něco výhodnější pozice Bělorusko. Oba týmy podlehly favorizované Brazílii, zatímco Evropané však dokázali zdolat Nový Zéland, Egypt bral pouze bod za remízu. Bělorusku tedy stačila k postupu i remíza, naopak Egypťané měli nůž na krku. A zatímco v prvním poločase se ho ještě zbavit nedokázali, po přestávce přidali a slaví zasloužené vítězství.

Bělorusko poprvé zahrozilo už po několika desítkách sekund hry, stoper Bardini ovšem hlavou po rohovém kopu nezamířil přesně. Na druhé straně se Afričané ukázali nádherně sehranou akcí, bohužel pro ně však poslední přihrávka před prázdnou branku směřovala do ofsajdu. Egypťané se s postupem času osmělovali a začali ovládat střed hřiště, vyložené šance si ale vytvářet nedokázali. Aktivní byli hlavně kapitán Aboutrika a Mohamed, těm však ve finální fázi vždy něco málo chybělo. A tak mohli jít v poslední minutě prvního poločasu do vedení Bělorusové. Bardini poslal do šestnáctky vynikající centr, na který si naskočil Kuzmenok, jenže těsně minul.

Bělorusko mohlo o svém postupu rozhodnout také tři minuty po návratu ze šaten, Dragunovu gólovou střelu ale v poslední možné chvíli zblokoval na roh Saad. Nevyužitých příležitostí nakonec mohou Bělorusové pořádně litovat, v šestapadesáté minutě totiž Egypt svou premiérovou opravdovou možnost v utkání využil. Mohamed si naběhl za soupeřovu obranu na perfektní dlouhý pas, zachoval chladnou hlavu a bezpečně poslal míč podél gólmana Gutora až do sítě.

Bělorusové ale zbraně ani náhodou nesložili a o deset minut později měli na dosah kýžené vyrovnání. Nejprve pálil z hranice šestnáctky Aleksijevič, zblízka pak ještě dorážel Kornilenko, egyptský brankář El Shenawy však vytáhl dva fantastické zákroky a držel své čisté konto. V sedmdesáté třetí minutě přišla nakonec rozhodující trefa, když Ramadan našel před brankou volného Mohsena a ten nezaváhal.

Pojistku přidal jedenáct minut před koncem Aboutrika, jenž těžil z další krásné akce a gólové přihrávky Gabera. Bělorusové se s turnajem rozloučili alespoň čestným zásahem, který zaznamenal v osmdesáté sedmé minutě hlavou Voronkov. Egypt postupuje a ve čtvrtfinále se s největší pravděpodobností utká s Japonskem.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro to tam bylo, kazdopadne Egypt zaslouzene dal

Reagovat
smazaný uživatel

Egypt si za predvedené výkony zaslúži postúpiť. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele