základní skupiny - skupina C, 3. kolo
01.08.2012 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Brazílie porazila Nový Zéland a je horkým favoritem na zlato!

Brazilský výběr znovu potvrdil svou třídu, Novému Zélandu nedovolil skórovat a zaslouženě vyhrál o tři branky. Předvedená hra navíc bavila diváky. Svěřenci trenéra Menezese sice dohrávali utkání bez vyloučeného Alexe Sandra, přesto zápas zvládli a jsou první.

Od Brazilců se neočekává nic jiného než vítězství. Zároveň bývá dlouhodobou tradicí atraktivní pojetí hry a rychlá kombinace. Upřímně, s trojlístkem Leandro Damiao - Lucas - Neymar se dají očekávat velké věci a pravá fotbalová samba. Dnes Brazilci smetli Nový Zéland, o branky se podělili Leandro Damiao, Danilo a Sandro.

Trenér Mano Menezes nechal odpočívat hráče jako Romulo, Oscar nebo Hulk, do hry naopak nasadil dvojici z Porta v podání Alexe Sandra a Danila, do brány se postavila nová akvizice milánského AC, mladík Gabriel. Menezesův protějšek na lavičce Nového Zélandu nasadil elitní útočnou dvojici Shane Smeltz - Chris Wood.

Brazílie vtrhla do utkání s ničivou silu, už na začátku hry vběhl do pokutového území Neymar, jeho akci však zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Stejný útočník mohl poslat Brazílii do vedení, ale nezpracoval Marcelovu nahrávku právě nejpřesněji.

O vstřelení branky se snažili také hráči Nového Zélandu, ale Rojasovu ránu Gabriel v klidu chytil. Uhodilo však na druhé straně, Damiao si narazil míč s Danilem a mladý hráč Porta zakončil přes padajícího brankáře O'Keeffea - 1:0.

Již vzápětí padl druhý gól utkání. Marcelovu krásnou patičku zpracoval do běhu Alex Sandro a naservíroval míč před prázdnou bránu. Tam stál na svém místě Leandro Damiao a vstřelil druhý brazilský gól. Ještě v rámci prvního poločasu zahrozili oba hrotoví útočníci, po jedné ráně si připsali Neymar i Damiao. Brazílie však již spíše jen kroužila kolem pokutového území a vyčkávala na své šance.

Ty přišly ve druhém poločase. Marcelův přímý volný kop dopravil do sítě záložník Tottenhamu Sandro a utkání bylo v podstatě rozhodnuto. Svěřenci Mana Menezese mohli přidat i další branky. O chvíli později se prohnal podél postranní čáry Rafael, na jeho centr ale Neymar nedosáhl.

Jedinou vážnější situací pro brazilského favorita bylo vyloučení Alexe Sandra. Portský talent obdržel v krátkém sledu po sobě dvě žluté karty, logicky tedy nemohlo následovat nic jiného, než karty barvy červené. Poté se Brazílie sice trochu zatáhla, za zmínku ale určitě stojí Marcelův lob přes brankáře O'Keeffea. Ten ale gólem neskončil a tak se skóre již nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kazdym zapasem Brazilci dostavaj o jeden gol min, dneska 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nerikal sem to?

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
Fairplay

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele