play off - čtvrtfinále
04.08.2012 18:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Brazílie o gól překonala houževnatý Honduras a je v semifinále!

Honduraští hráči si na turnaji počínali jako ostřílení harcovníci a stejně nebojácně vlétli i do zápasu s favorizovanými Brazilci, dokonce se dvakrát ujali vedení, nakonec však na svého protivníka nestačili a turnaj pro ně definitivně končí.

Procházka růžovou zahradou, tak přesně těmito slovy by se dalo shrnout dosavadní působení Brazílie na olympijském fotbalovém turnaji. Roli favorita začali Kanárci potvrzovat od samého začátku i v utkání s Hondurasem: Leandro Damião mohl otevřít skóre hned v první minutě, jeho rána se však mezi tři tyče nevešla. Výrazným způsobem, ostatně jako v předchozích duelech, na sebe upozorňoval Oscar, nové posile Chelsea se však ve spolupráci s Neymarem nepodařilo protlačit balón do branky, proti byla dvojice Peralta - Mendoza.

Jako blesk z čistého nebe ovšem ve dvanácté minutě udeřilo na opačné straně. Kulatý nesmysl se po ose Espinoza - Figueroa dostal k Mario Martínezovi, který neztratil hlavu a zkušeně překonal Gabriela - 0:1.

Akcie středoamerického mužstva ale začaly nebezpečně klesat po půlhodině hry, kdy byl po druhé žluté kartě během pouhých dvou minut, vyloučen Wilmer Crisanto. Brazilská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Hulk ve 38. minutě centroval do pokutového území, kde nedokázali míč odvrátit hned dva hráči a dotírající Leandro Damião už měl potom snadnou úlohu a pohodlně srovnal na 1:1. Krátce nato mohl ještě, udeřit dalekonosným pokusem Marcelo, pohotový Mendoza však jeho ránu zneškodnil.

Krátce po změně stran ale přišla další nečekaná rána. Hráči Hondurasu se opět s ničím zbytečně nepárali a konkrétně Espinoza napřáhl z hranice vápna, přesná přízemní střela zaplula nechytatelně ke vzdálenější tyči - 1:2. Jen o tři minuty později ovšem Velásquez ve vápně poslal k zemi aktivního Leandra Damiãa a sudí Brych musel ukázat na penaltový puntík! Kulatinu si vzal do své moci Neymar a dělovkou znovu vyrovnal na 2:2.

Brazilci byli rázem na koni a na definitivní otočení skóre potřebovali jen dalších deset minut hry: Neymar si tentokráte s Leandro Damiãem prohodil role a druhý jmenovaný se následně otočil kolem obránce a přesně umístěnou ranou k tyči zavěsil - 3:2! Opět srovnáno mohlo být zanedlouho, nicméně Espinoza pro tuto chvíli nedokázal zamířit pod břevno, ten samý hráč byl navíc v samotném závěru poslán předčasně ze hřiště.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brazílie sestřelí honduras 5-1

Reagovat
smazaný uživatel

už jenom to že porazili Španělsko je pro ně výhra

Reagovat
smazaný uživatel

VElmi se mi líbí tip na 0 - 3 góly, já myslím, že Brazilci se tentokrát nikam hnát nebudou..

Reagovat
smazaný uživatel

hulk bude zaklad ci?

Reagovat
smazaný uživatel

Ej co...0:1? ale stejne otocej...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak skoro :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele